Gemeente Twenterand


Ondertekening aanvulling convenant jeugdhulpverlening

Verbeterde jeugdhulpverlening

Op donderdag 14 oktober heeft wethouder Binnenmars samen met de partners uit de gezondheidszorg een overeenkomst ondertekend voor een betere hulpverlening voor het 18+ netwerk. Deze ondertekening is een aanvulling de samenwerkingsovereenkomst die op 18 maart 2009 getekend is door verschillende hulpverlenende organisaties, het convenant jeugdhulpverlening.

De ambitie van de gemeente Twenterand en de partners in de hulpverlening is om een optimale samenwerking met de hulpverlenende partners op touw te zetten zodat in probleemsituaties met jeugd snel gehandeld kan worden.

In een situatie waar meerdere partijen met dezelfde cliënt werken is het van groot belang dat één partij de regie voert. De gemeente Twenterand voert de regie en maakt gebruik van een systeem, VIS2. VIS2 staat voor Vangnet, Informatie- en Samenwerkingssysteem. Door de ondertekening verplichten de partijen zichzelf om volgens de werkwijze van dit vangnetsysteem te werken.

Met het ondertekenen van de overeenkomst is het ook de bedoeling dat het VIS2 netwerk als hulpmiddel ingericht wordt voor het 18+ netwerk. Hierdoor kunnen problemen zoals woongerelateerde problematiek, maatschappelijke opvang, huiselijk geweld en nazorg tijdelijk huisverbod beter in beeld worden gebracht.

Naast wethouder Binnenmars namens de gemeente Twenterand hebben de volgende partners in de hulpverlening de samenwerking ondertekend:
* Netwerkcoördinator

* Regionale Instelling voor Begeleiding op het gebied van Wonen, Werken en Welzijn (RIBW)

* Algemeen maatschappelijk Werk Noordwest Twente
* Regiopolitie afdeling Twenterand

* Woningstichting Mijande Wonen

* Tactus, verslavingszorg

* Bureau Jeugdzorg Overijssel