Politie Hollands Midden

4500 euro openstaande boetes geïncasseerd

Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen , 21-10-2010 o In Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen zijn van zaterdag 9 oktober tot en met donderdag 21 oktober door de politie 76 bewoners bezocht die nog een boete hadden openstaan. Zij werden aan de deur verzocht om deze boete alsnog te betalen. In totaal is er EUR4500,- aan openstaande boetes geïncasseerd.

De 76 bewoners hadden ondanks verschillende aanmaningen nog steeds hun boete voor bijvoorbeeld verkeersovertredingen, te veel drank op of geweldszaken niet betaald. Ze konden de boete contant aan de agenten aan de deur betalen of mee naar het bureau waar een pinautomaat is. Sommige bewoners hebben al zo lang een boete openstaan dat zij voor de keuze werden gesteld: betalen of zitten. In totaal kozen zeven mensen voor zitten.

Staat een boete minder lang open, maar zijn er wel verschillende aanmaningen verstuurd, dan kan de auto van de bewoner ingenomen worden. Dit gebeurde in twee gevallen. De wegsleepkosten en stallingkosten zijn voor rekening van de eigenaar.

Luuk Besseling, plaatsvervangend teamchef Noordwijk-Teylingen: De bezochte mensen reageerden verschillend, van verrast tot boos. Met de 4.500 euro die wij geïnd hebben, zijn bijna alle openstaande boetes weggewerkt. We overwegen voor de laatste wanbetalers nog een kerstoffensief.