Gemeente Abcoude


Gemeenten Abcoude en De Ronde Venen organiseren samen Sportgala 2011

De gemeenten Abcoude en De Ronde Venen, die per 1 januari 2011 fuseren, gaan gezamenlijk het Sportgala 2011 voorbereiden. Het Sportgala wordt op 21 januari 2011 in het partycentrum de Meijert in Mijdrecht gehouden en is het eerste grootschalige evenement van de nieuwe gemeente. Tijdens de avond wordt de sportman, -vrouw en ploeg van het jaar verkozen. Zowel kandidaten uit de huidige gemeenten Abcoude als De Ronde Venen kunnen hiervoor worden voorgedragen.

Het Sportgala is sinds 2007 hét sportevenement van de gemeente De Ronde Venen. Tijdens deze avond staat sportbeleving centraal en krijgen sporters de aandacht die ze verdienen. Rode draad tijdens de avond vormt de uitslag van de sportverkiezingen. Wie wordt sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar 2010? Nieuw dit jaar is de prijs sportvrijwilliger van het jaar.

Kandidaten aandragen Iedereen kan sporters of sportteams aandragen voor de verschillende titels. Wellicht kent u op uw sportvereniging of in uw buurt een sportieveling die u eens in het zonnetje wil zetten. Een buur, vriend of familielid die uitblinkt in de sport? Misschien wordt deze persoon (of deze ploeg) wel genomineerd! Alle genomineerden worden uitgenodigd voor het sportgala. Kandidaten dienen voor 6 december te worden aangedragen.

Werkwijze De kandidaten en teams worden in de verschillende categorieën met elkaar vergeleken en wordt door de jury een top drie samengesteld en bekendgemaakt. Dit zijn de genomineerden voor de verschillende titels. In de jury zitten onder andere de huidige wethouders Sport, Jobke Vonk (Abcoude) en Ingrid Lambregts (De Ronde Venen).

Criteria Sporter van het Jaar De criteria om in aanmerking te komen voor de titel Sportman, Sportvrouw, Sporttalent of Sportploeg van het Jaar zijn:

Sportman, sportvrouw:
- Een goed resultaat hebben behaald op een kampioenschap op minimaal regionaal niveau.
- De sporter is een uniek voorbeeld voor andere sporters. Hierbij wordt rekening gehouden met aantal trainingsuren, doorzettingsvermogen, trainingsintensiteit en/of sociaal maatschappelijke factoren.

Sporttalent:
- Een goed resultaat hebben behaald op een kampioenschap op minimaal regionaal niveau
- Jonger zijn dan 18 jaar op het moment van de prestatie
- Een unieke of opmerkelijke prestatie voor de leeftijd van het talent.

Daarnaast geldt dat voor alle voorgedragen personen dat zij woonachtig dienen te zijn in de gemeente Abcoude of De Ronde Venen of om reden van studie en/of trainingsmogelijkheden (tijdelijk) buiten deze gemeenten woonachtig zijn, en aangesloten zijn bij een sport c.q. sportvereniging in Abcoude of De Ronde Venen. Voor het sportteam geldt dat de vereniging waarbij het team actief is moet zijn gevestigd in de gemeente Abcoude of De Ronde Venen.

Voor de nieuwe categorie sportvrijwilliger worden de volgende criteria gehanteerd:
- De kandidaat verricht onbetaald vrijwilligerswerk binnen een sportvereniging.
- Moet woonachtig zijn in De Ronde Venen of Abcoude
- De kandidaat mag geen structurele financiële vergoeding ontvangen voor de werkzaamheden, behoudens onkostenvergoedingen (bv reiskosten).

Uw voordracht U kunt een email sturen met daarin de contactgegevens van de persoon of het team. Een korte motivatie waarom deze kandidaat of dit team wordt voorgedragen en de eigen contactgegevens. Voordrachten kunnen worden gemaild naar Bert de Jong van de gemeente Abcoude (bert.dejong@abcoude.nl) of Bas Bokkes van de gemeente De Ronde Venen (b.bokkes@derondevenen.nl). Voor meer informatie kan worden gebeld met 0294 - 280257 of 0297
-291651.


---

21 oktober 2010