Rijksoverheid


Datum 21 oktober 2010

Aanbesteding perceel 7 Het Nieuwe Rijksmuseum

Op 1 juli jongstleden stuurde mijn ambtsvoorganger u het halfjaarlijkse voortgangsbericht over de verbouwing van Het Nieuwe Rijksmuseum (Kamerstuknummer 31482, nr.64). Hierin stond vermeld dat de bestekken voor perceel 7 begin juli verstuurd werden naar de kandidaat$inschrijvers en dat deze aanbesteding na de zomer zou worden afgerond. Perceel 7 betreft de restauratie van de Teekenschool en de Villa; deze gebouwen zijn gelegen in de tuin van het Rijksmuseum.
De uitkomst van deze aanbesteding is nu bekend: deze is succesvol afgerond. Aannemer Woudenberg had de beste aanbieding, passend binnen het daarvoor bestemde budget. Binnenkort zal Woudenberg starten met de restauratie van de Villa en de Teekenschool. Deze aannemer is ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van perceel 6: het restaureren van de daken en de gevels van het Rijksmuseum, hetgeen zo goed als voltooid is.
Dit zevende perceel is het laatste onderdeel van alle bouwwerkzaamheden. Hiermee is de aanbesteding van het projectdeel Bouw afgerond. Andere projectonderdelen die nog aanbesteed moeten worden zijn de inrichting van het museum en de tuin.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Halbe Zijlstra