Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Start bouw MultiFunctioneel Centrum Foxhol (persbericht 052, 2010)

Wethouder Roelof Stäbler verrichtte op donderdag 21 oktober 2010 om 9.00 uur de officiële starthandeling voor de bouw van het MultiFunctioneel Centrum Foxhol (MFC) aan de Pluvierstraat in Foxhol.

Hij deed dit samen met medewerkers van de W.A. Scholtenschool, dorpshuis De Klabbe, peuterspeelzaal De Iemekörf en Timpaan Groep (Holding voor welzijn en kinderopvang Noord Nederland). De gemeenteraad heeft besloten om de peuterspeelzaal De Iemekörf, de WA. Scholtenschool en dorpshuis De Klabbe samen onder te brengen in het nieuw te bouwen MFC.

De bouw van het MFC Foxhol heeft een geschiedenis van 10 jaar, waarbij nu iedereen enthousiast is over deze pilot. Voor Hoogezand-Sappemeer is dit het eerste gebouw waarin functies van kinderopvang, school en dorpshuis samenkomen. En is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. De kwaliteit van de huisvesting gaat sterk vooruit, aangezien de gebouwen van De Klabbe en de W.A. Scholtenschool verouderd zijn. De oplevering van de nieuwbouw staat gepland rond de zomervakantie van 2011.

Het nieuwe MFC zal van âs morgens tot âs avonds bezet zijn en zal een nieuwe impuls geven aan het toch al sterke gemeenschapsgevoel. De peuters kunnen terecht op maandag, woensdag en donderdag. Dit aanbod is hetzelfde gebleven als in de oude situatie. Het nieuwe MFC biedt de inwoners verder: groepsruimten, een handvaardigheid/ atelier, een bijeenkomstruimte, een instructielokaal, een computerruimte/ documentatiecentrum, een kinderlokaaltje, een recreatiezaal, een ontmoetingsruimte, een keuken, een biljartruimte en een sport- /gymnastiekzaal.

De gemeente Hoogezand-Sappemeer vindt het belangrijk om de fysieke koppeling in dit centrum te creëren, door deze belangrijke dorpsfuncties onder één dak te plaatsen. Hierdoor kunnen de leidsters van de speelzalen en de leerkrachten van de basisscholen en de medewerkers van het dorpscentrum beter samenwerken.