Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt man op voor meerdere straatroven

Eindhoven Woensel-Noord, 21-10-2010 o De politie heeft woensdagochtend rond 7.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning in Woensel Noord. Hij wordt ervan verdacht in de periode van 27 september tot 19 oktober van dit jaar in totaal acht straatroven te hebben gepleegd in Eindhoven. Drie van deze straatroven betrof een poging. De slachtoffers betroffen allen minderjarige jongens, afkomstig uit Eindhoven. Eén slachtoffer van 14 jaar komt uit Gemert.

De Eindhovenaar zou op 27 september rond 15.15 uur een 16-jarige jongen beroofd hebben van zijn GSM. Onder bedreiging moest de jongen zijn telefoon afgeven. Op 6 oktober zou hij vier berovingen hebben gepleegd. Omstreeks 13.30 uur werd een 14-jarige fietser tot stoppen gedwongen op de Franklin D Rooseveltlaan. Het slachtoffer zag kans er vandoor te gaan zonder dat de verdachte iets buit had gemaakt. Tussen 13.30 en 14.30 uur werden 2 jongens van 16 jaar bedreigd op de Woenselsestraat. Ook zij konden vluchten. Rond 15.30 uur werd op de Bisschop Bekkerslaan een 14-jarige fietser gedwongen te stoppen. Hij moest onder bedreiging zijn GSM afgeven. Ook moest hij een geldbedrag van enkele euro's pinnen en dit aan de verdachte geven. Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan werd rond 16.45 uur een 14-jarige jongen uit Gemert beroofd van zijn geld, enkele euro's.

Op 8 oktober zou de Eindhovenaar twee 15-jarige jongens met een mes bedreigd hebben op de Rode Kruislaan. Beide jongens moesten hun GSM afgeven aan de verdachte. Op de Doctor Cuyperslaan werd van een 16-jarige jongen een GSM gestolen. Dit gebeurde op 11 oktober. Op 19 oktober rond 16.30 uur werd een 15-jarige jongen met een vriend (gegevens onbekend) bedreigd. Omdat de jongens geen geld bij zich hadden, is de verdachte er zonder buit vandoor gegaan.

De Eindhovenaar is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor een rechter-commissaris.