Politie Rotterdam Rijnmond

GEWELDDADIGE BEROVINGEN

TWEE VERDACHTEN GEWELDDADIGE BEROVINGEN

Korps / overig

Datum publicatie: 21-10-2010 15:42

De recherche van het district Feijenoord - Ridderster heeft woensdag, na intensief onderzoek, twee mannen, van 22 en 23 jaar oud, op heterdaad aangehouden op de Groene Hilledijk en Beukendaal te Rotterdam. Zij worden verdacht van gewelddadige berovingen.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een gewelddadige beroving op 14 september van dit jaar op een man uit Belgie. Het slachtoffer had gereageerd op een advertentie op een Belgische website waar een gouden ketting ter waarde van ongeveer 5000 euro werd aangeboden. Hij maakte een afspraak met de adverteerder en kwam naar Rotterdam op een afgesproken plaats. Eén van de verdachten stapte bij hem in de auto, waarna ze op weg gingen naar een juwelier in IJsselmonde waar de ketting zou liggen. De verdachte kon toen ineens de juwelier niet meer vinden en hij sprak een voorbijganger aan, de latere tweede verdachte. Het slachtoffer werd vervolgens onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn geld, 6000 euro.

Op woensdag 20 oktober 2010 hadden de twee daders opnieuw het plan op deze wijze een beroving te plegen. Daarbij werden zij op heterdaad door de politie aangehouden. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter Commissaris.