Gemeente Alphen aan den Rijn

Nederland b.v. nieuwe leverancier WMO hulpmiddelen

Welzorg Nederland b.v. nieuwe leverancier WMO hulpmiddelen

Welzorg Nederland b.v. wordt op basis van een Europese aanbesteding de nieuwe leverancier van Wmo-hulpmiddelen in Alphen aan den Rijn en de Rijnstreek. De komende maanden wordt gewerkt aan een goede overdracht van lopende zaken van de huidige aanbieder aan Welzorg. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2011.

De nieuwe aanbieder
Op basis van de offerte-beoordelingen blijkt Welzorg Nederland b.v. in totaliteit voor de klanten als beste uit de bus te komen. Hierbij heeft de beoordeling van de kwaliteit voor 70% meegewogen en de prijs voor 30%. Het bedrijf beschikt over het Revakeurmerk (Erkend Revalidatietechnisch Bedrijf). De kwaliteit van de dienstverlening wordt jaarlijks via de Wmo-benchmark en via
klanttevredenheidsonderzoeken gemeten. Voorbeelden van WMO hulpmiddelen die Welzorg gaat verzorgen zijn: scootmobielen, tilliften, elektrische rolstoelen, toilet- en douchevoorzieningen, et cetera.

Beoordeling offertes
De Europese aanbesteding heeft de gemeente samen met de ISDR gehouden. Op basis van de eisen in het bestek zijn er vier offertes ingediend. Deze offertes zijn door een werkgroep beoordeeld op grond van vooraf bepaalde criteria, onder andere op het gebied van kwaliteit, prijs en bedrijfsvoering. Gehanteerd is een prijs-kwaliteitsverhouding van 3/7. Dit betekent dat de kwaliteit (70%) zwaarder heeft meegeteld dan de prijs (30%). De gemeente is op basis van de Europese aanbestedingsregels verplicht om de opdracht te gunnen aan de aanbieder die in totaal de hoogste score heeft behaald. Welzorg heeft de hoogste score behaald. Welzorg heeft de aanbesteding op kwaliteit gewonnen. De uitslag van de beoordeling laat niks te wensen over en geeft de gemeente het volste vertrouwen dat de winnaar, de firma Welzorg, de gevraagde kwaliteit van dienstverlening zal leveren.

De overgang van oude naar nieuwe leverancier
Om de overgang tussen de oude leverancier (Beenhakker) en Welzorg goed te laten verlopen, is met alle partijen afgesproken een soepele overdracht van de dossiers en een rustige invoering te realiseren.

Het nieuwe contract gaat in op 1januari 2011. De tijd tussen nu en 1 januari wordt gebruikt om goede afspraken te maken over alle lopende zaken zoals de overname van de onderhoudscontracten en de verzekeringen. Ook worden de werkafspraken tussen Participe en Welzorg vastgelegd. Verder draagt Welzorg, in overleg met de gemeente en de Intergemeentelijke Sociale Dienst De Rijnstreek (ISDR) zorg voor de opening van een centraal gelegen servicesteunpunt in Alphen aan den Rijn. Welzorg heeft toegezegd om ook belangenorganisaties, zoals het APG, hierbij te betrekken. Klanten met een onderhoudscontract ontvangen de komende week een brief van de gemeente over de nieuwe aanbieder. In het laatste kwartaal van 2010 krijgen zij van Welzorg informatiemateriaal, met daarin de voor hen belangrijkste gegevens voor de periode na 1 januari 2011.

Uitvoerende organisatie
De rol van Participe blijft ongewijzigd. Zij blijft voor de gemeente Alphen aan den Rijn de uitvoerende organisatie en voor klanten het eerste aanspreekpunt voor aanvragen en indiceringen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn