Dienstenbond CNV

Nieuws

21 oktober 2010

Sociaal Plan Biegelaar roept vragen op bij leden

Onlangs heeft CNV Media een principe akkoord bereikt over het Sociaal Plan bij drukkerij Biegelaar te Maarssen. Natuurlijk zijn wij benieuwd naar uw mening. Daarom organiseren we twee ledenbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Duidelijk werd dat de aanwezige leden niet direct negatief tegenover het bereikte akkoord stonden, maar dat er nog wel wat vragen waren.

De belangrijkste vragen gingen over de vrijwillige VUT regeling en de zoektermijn en outplacement. Hoe werkt dat precies, de aanvulling op de VUT? En wat mogen werknemers verwachten van het outplacement traject? Daarnaast waren er wat onduidelijkheden over de in het sociaal plan opgenomen `sollicitatieprocedure' en de daarbij behorende assessment(s). Zijn de gebruikte methodes wel objectief genoeg? En krijgen werknemers ook inzicht in de resultaten?

Een aantal van uw vragen konden ter plekke beantwoord worden. Maar een aantal andere opmerkingen vragen meer aandacht. We zullen die terugkoppelen aan de werkgever en onderzoeken of bepaalde passages in het sociaal plan misschien verduidelijkt moeten worden of dat er beperkte aanpassingen noodzakelijk zijn. Wij houden u natuurlijk op de hoogte!

Een reorganisatie omvat meer dan een sociaal plan. Zoals bekend zullen er ook wijzigingen in de ploegendiensten plaatsvinden. Ook hierover waren wat vragen. Op dit moment zijn deze gevolgen echter nog niet geheel te overzien. Natuurlijk blijven wij een vinger aan de pols houden.

De volgende ledenbijeenkomst staat gepland voor maandag 25 oktober, om 14:30. Wij hopen iedereen die afgelopen woensdag niet aanwezig kon zijn dan te mogen ontmoeten!

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.