Dienstenbond CNV

Nieuws

19 oktober 2010

Principe akkoord Sociaal Plan Biegelaar

Vorige week heeft CNV Media een principe akkoord bereikt over het Sociaal Plan bij drukkerij Biegelaar te Maarssen. Wij denken dat er een goed resultaat is bereikt. Maar uiteindelijk is het woord aan u. U kunt schriftelijk reageren (met het bijgesloten reactieformulier). Maar u kunt natuurlijk ook één van de ledenraadplegingen bijwonen.

Hieronder een aantal Hoofdpunten van het Sociaal Plan:
* Het Sociaal Plan heeft een looptijd van bijna twee jaar: van 1 oktober 2010 tot 31 juli 2012.

* Boventallige werknemers kunnen kiezen om van de in de cao opgenomen RFR regeling gebruik te maken, of kiezen voor een herplaatsingstraject en outplacement.

* Er is een budget van tenminste 5000 euro gereserveerd per werknemer voor outplacement en om- en/of bijscholing.
* De lengte van de zoektermijn is afhankelijk van de leeftijd en de lengte van het dienstverband: 40 jaar of jonger, 10 jaar of korter dienstverband 6 maanden
40 jaar of jonger, langer dan 10 jaar 8 maanden 41 jaar of ouder, 10 jaar of korter 10 maanden 41 jaar of ouder, langer dan 10 jaar 12 maanden
* Indien de werknemer tijdens de zoektermijn herplaatst wordt, ontvangt hij de resterende zoektermijn als een eenmalige bruto uitkering.

* Het Sociaal Plan bevat een Plaatsmakersregeling (artikel 8f) en een Vrijwillige VUT regeling (Artikel 9).

Natuurlijk horen wij graag uw mening. U kunt reageren met het bijgesloten reactieformulier. Maar u kunt ook een van de ledenbijeenkomsten bijwonen. CNV Media zal daarbij aanwezig zijn voor uw eventuele vragen en opmerkingen.

Ledenbijeenkomsten bij Biegelaar te Maarssen:
Woensdag 20 oktober om 14:30 uur
Maandag 25 oktober om 14:30 uur

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.