Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam en NS intensiveren samenwerking

NS co-financiert aanstelling zes promovendi

Met de feestelijke ondertekening van een overeenkomst op donderdag 21 oktober, hebben de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de Nederlandse Spoorwegen (NS) hun onderzoekssamenwerking voor de komende 10 jaar verder geĂŻntensiveerd.

Namens de EUR en NS zetten voorzitter van het College van Bestuur Pauline van der Meer Mohr en president-directeur Bert Meerstadt hun handtekening onder een contract dat voorziet in de gefaseerde aanstelling van in totaal zes promovendi, evenredig verdeeld over de Erasmus School of Economics en de Rotterdam School of Management, Erasmus University. De NS draagt de komende jaren voor vijftig procent bij in de personele lasten van ruim 1 miljoen euro.

De huidige samenwerking tussen de EUR en NS kwam donderdag ook al goed tot uitdrukking bij de promotie van dr. Daniel Potthoff. Hij promoveerde op zijn onderzoek naar storingen op het spoor. Potthoff ontwikkelde een softwareprogramma dat in geval van stremmingen binnen enkele minuten een nieuw dienstrooster berekent. Zijn oplossingsmethoden sturen in een korte rekentijd het personeelsplan bij.

"Deze samenwerking brengt de denkkracht van de spoorsector en de wetenschap bij elkaar. Met slimme, innovatieve oplossingen kan NS de dienstverlening aan de reizigers verder verbeteren", zegt Bert Meerstadt (president-directeur NS):

Pauline van der Meer Mohr (voorzitter CvB van de EUR): "Het is buitengewoon goed nieuws dat de NS ons toponderzoek financieel ondersteunt. Zo hebben we er allemaal baat bij. De NS verwerft de meest actuele kennis, en wij als Erasmus Universiteit kunnen wetenschappelijk voorop lopen."