Saxion
BR>

do 21 oktober 2010

Saxion start nieuwe opleiding Security Management

In september 2011 start Saxion met de nieuwe bacheloropleiding Security Management. Standplaats voor de opleiding wordt de Saxion vestiging aan de Kerklaan in Apeldoorn, net als het Hoger Hotelonderwijs.

In september 2011 start Saxion met de nieuwe bacheloropleiding Security Management. Standplaats voor de opleiding wordt de Saxion vestiging aan de Kerklaan in Apeldoorn, net als het Hoger Hotelonderwijs. Security Management heeft een bedrijfskundige basis en is specifiek ontwikkeld vanwege de grote behoefte aan security managers in het bedrijfsleven.

Security managers richten zich op het organiseren van security van personen en bezittingen, maar ook van bedrijfsprocessen. Zij werken binnen grote bedrijven in sectoren zoals energie, telecommunicatie, ICT, voedsel, gezondheidszorg, chemische- en nucleaire energie, transport en financiën. Deze bedrijven krijgen steeds vaker te maken met verstoring van de bedrijfsprocessen die grote delen van de samenleving direct kunnen treffen. Denk aan hackers die een heel netwerk platleggen of een landelijke automatiseringsstoring die ervoor zorgt dat er niet gepind kan worden.

Trigion Beveiliging bv, de grootste beveiliger van Nederland, juicht de komst van de opleiding toe. "Juist nu, in de nasleep van de economische crisis, is het belangrijk om scherp te zijn op onze financiële bestedingen," aldus commercieel directeur Richard Franken. "Door het in huis halen van specialisten zoals security managers kunnen we deskundigheid zo efficiënt mogelijk inzetten. Een trend die voorlopig nog wel zal aanhouden."

Security Management wordt aangeboden door de Academie Bestuur & Recht van Saxion en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met diverse landelijke en internationale security instanties, ministeries, security managers van bedrijven met een cruciale rol in onze samenleving en het lectoraat Risicobeheersing van Saxion Kenniscentrum Leefomgeving.

Naar de opleiding Security Management >>

____________________ Zoek