FloraHolland


RFID Labelactie CC-containers wel op 10 januari 2011, andere werkwijze

FLORAHOLLAND (21 oktober 2010) - Rondom Operation Chip-it, het voornemen van Container Centralen (CC) om alle Deense containers per 10 januari 2011 te voorzien van nieuwe labels met een RFID tag om de echtheid en kwaliteit van de pool te bewaken, heeft de sector haar zorgen geuit. Te duur en te ingewikkeld klonk het geluid. CC, FloraHolland, Landgard, Gasa en de VGB, nemen de geluiden serieus. Na intensief overleg is tot een aangepaste werkwijze gekomen waarbij de marktplaatsen FloraHolland, Landgard en Gasa een prominentere rol nemen in het bereiken van een gesloten kwalitatief hoogwaardige pool en het opsporen van misbruik en waarbij gebruikers niet met extra kosten worden geconfronteerd.

Vanaf 10 januari scant FloraHolland CC containers op echtheid FloraHolland hecht sterk aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van het poolsysteem en blijft na 10 januari 2011 met de officiële CC-containers werken.

FloraHolland voert in haar eigen inkomende processen scanmomenten in. Per 10 januari 2011 worden containers zonder nieuw label geweigerd in alle processen van FloraHolland. Containers met een nieuwe label worden vanaf deze datum door FloraHolland gescand en geaccepteerd. Nieuwe labels die niet scanbaar zijn of een onjuiste melding geven, worden eveneens geaccepteerd en ook in het klantsaldo verwerkt. De labels die niet scanbaar zijn of een onjuiste melding geven worden echter door FloraHolland apart geregistreerd.
Bij normaal gebruik heeft dit geen consequenties. Bij verdachte patronen en hoeveelheden worden de betreffende personen door FloraHolland aangesproken.
Als de situatie daar aanleiding toe geeft kan in overleg met de betreffende klant besloten worden tijdelijk op locatie te scannen zodat eventueel misbruik opgespoord kan worden.
FloraHolland, CC, Landgard, Gasa en de VGB hebben in deze werkwijze een actieve en signalerende rol waarmee illegaal/verdacht gebruik van containers kan worden opgespoord en gebruikers niet met extra kosten worden geconfronteerd.

Wat betekent dit voor klanten
FloraHolland en haar klanten hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om een toekomstbestendige pool te realiseren. Medio december ontvangen alle klanten met een onderhoudscontract de nieuwe labels van CC. Per 10 januari 2011 dienen deze labels aan de containers bevestigd te zijn. Bij FloraHolland kunt u labels inleveren voor de containers die in opslag staan. Deze worden door de veiling bevestigd.
Om de huidige pool te versterken biedt Container Centralen gebruikers tot 10 januari 2011 de gelegenheid om containers in de pool te brengen voor een sterk gereduceerd tarief van 6 euro. Na 10 januari wordt dit weer het reeds gecommuniceerde tarief van 18 euro.

Meer informatie
FloraHolland informeert de komende maanden intensief over de ontwikkelingen en werkwijze als gevolg van de labelactie. Wilt u meer informatie over de werkwijze als gevolg van de labelactie bij FloraHolland?

Klik hier voor vragen en antwoorden. Indien uw vraag er niet bij staat kunt u per mail contact opnemen.

Indien u meer wilt weten over RFID, de toepassingen en hoe u processen kunt verbeteren door gebruikmaking van de mogelijkheden van het nieuwe label, kan FloraHolland u hier informatie over geven. FloraHolland heeft ervaring met de toepassingen van RFID en wil deze kennis graag met haar klanten delen.

Raadpleeg voor algemene vragen over de labelactie van Container Centralen www.cc-rfid.com of www.operation-chip-it.com

Klik hier voor het persbericht van Container Centralen van 21 oktober 2010.