Oranjefonds


Project van de week: Stichting PakAan Gooi en Vechtstreek, Hilversum

Dak- en thuislozen komen moeilijk in contact met de gewone maatschappij. Het Fietsenwinkelproject van Stichting PakAan Gooi en Vechtstreek biedt deze groep een mogelijkheid. Door te werken in de fietsenwinkel vergroten ze hun kans op de arbeidsmarkt. Het Oranje Fonds steunt met EUR 12.500.

Van start
Het fietsproject is in februari 2009 van start is gegaan. Vanwege het succes wil men het uitbreiden met een fietsenwinkel. De dak en thuislozen gaan de winkel draaien onder leiding van een coördinator. Deze wordt ondersteund vanuit de projectleiding van PakAan. Het Oranje Fonds draagt bij aan de eenmalige inrichtingskosten van de winkel zoals de toonbank, de kassa, verf, kleding en een computer.

Weesfietsen
Met de gemeente is inmiddels een overeenkomst opgesteld (tot eind maart 2011), waarin is vastgelegd dat zogenoemde weesfietsen aan het project ter beschikking wordt gesteld. In 2009 heeft men overigens reeds ca. 450 fietsen gekregen.

Maatschappelijke deelname
PakAan Gooi en Vechtstreek zet projecten op om de maatschappelijke deelname van dak- en thuislozen te vergroten. De stichting heeft naast dit fietsenproject ook onder meer een houtproject en een tuin/veegproject.

Meer projecten?
Bekijk andere inspirerende projecten in het Archief van Projecten van de Week

>