Politie Kennemerland

Twee verdachten met hennep aangehouden na anonieme tip

Castricum, 21-10-2010

Op de Meester Ludwigstraat werden woensdagmiddag in een woning de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg dinsdagavond een anonieme tip binnen dat er vanuit de woning vuilniszakken in een auto werden geladen. Het kenteken van de auto werd doorgegeven. De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit IJmuiden, werd aangehouden door de politie Kennemerland op het Perenboompad in zijn woonplaats. Hij bleek zakken met meerdere kilos hennep in zijn auto te hebben. De hennep was afkomstig uit de woning in Castricum.

Daar werd woensdagmiddag een kweekruimte aangetroffen in de aan de woning geschakelde schuur. Hier werden de restanten van een kwekerij aangetroffen en een tas met meerdere kilos wiet. De 43-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter is door energiebedrijf Liander in beslag genomen. De apparatuur in de woning werd in beslag genomen.

De gemeente gaat over tot het nemen van bestuurlijke maatregelen. Dit betekent dat de kosten voor de ontmanteling voor rekening komen van de verdachte.