Gemeente Almere

Huldiging Spartathlon atlete Jannet Lange

21-10-2010

Spartathlon Op donderdag 21 oktober heeft wethouder Rene Peeters Spartathlon atlete Jannet Lange gehuldigd. Jannet Lange is de eerste Nederlandse vrouw die de Spartathlon heeft uitgelopen.

De Spartathlon is een hardloopwedstrijd over 246 kilometer, die jaarlijks rond eind september wordt gehouden in Griekenland. In 1983 liep een groep Engelse atleten de gereconstrueerde route (aan de hand van geschriften van Herodotus); dit was het begin van één van de klassiekers voor ultra-marathonlopers. In 1984 werd de "International Spartathlon Association" (I.S.A.) opgericht, die ieder jaar dit evenement in september organiseert. Sinds de eerste wedstrijd hebben in totaal rond de 30 Nederlanders de Spartathlon uitgelopen. Tot nu toe had nog geen enkele Nederlandse vrouw de finish gehaald. Jannet Lange liep de Spartathlon binnen de gestelde tijdslimiet van 36 uur.

De gemeente Almere is bijzonder trots op dit succes. Successen die belangrijk zijn voor de sport in onze stad, maar ook heel belangrijk zijn op ander gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven(op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en koppeling topsport/bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeers sportbeleid.

Jannet Lange kreeg van de wethouder een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen .