Menzis



Exclusieve samenwerking KansPlus en Menzis

KansPlus, de vereniging voor verstandelijk gehandicapten en hun naasten, gaat de komende drie jaar exclusief samenwerken met zorgverzekeraar Menzis. Menzis biedt de leden van KansPlus een collectieve zorgverzekering en gaat hen ondersteunen bij sporten en bewegen. Op 20 oktober ondertekenden Roger van Boxtel (bestuursvoorzitter Menzis) en Geert Benjamins en Jan Pino (bestuurders KansPlus) hiertoe een overeenkomst.

21 oktober 2010

Menzis biedt de leden van KansPlus arrangementen voor gehandicaptensport in samenwerking met sportorganisaties. Menzis sponsort daarnaast diverse evenementen voor (gehandicapten)sport. Ook sporten met een buddy wordt mogelijk gemaakt. Menzis biedt de leden van KansPlus bovendien een gratis Fit en Actief ledenprogramma. De nadruk in dit programma ligt op vrije tijd, sport en bewegen.

KansPlus is enthousiast over de samenwerking met Menzis, zo geeft bestuurder Geert Benjamins aan: "Menzis is een zorgverzekeraar met een menselijk gezicht, juist dat aspect spreekt KansPlus aan. Eindelijk is het mogelijk om ouders van en mensen met een verstandelijke beperking een zorgverzekering op maat te bieden. Een pakket waarmee bijvoorbeeld ook het stimuleren van sporten bij mensen van een verstandelijke beperking mogelijk is."

Welzijn

Ook Roger van Boxtel is zeer verheugd over de samenwerking: "KansPlus is een mooi voorbeeld van een patiënten- en naastenorganisatie die hart heeft voor haar leden. Door deze samenwerking kunnen we elkaar versterken", aldus de bestuursvoorzitter van Menzis, "want sporten en bewegen bevorderen het welzijn van de leden van KansPlus en de maatschappelijke participatie van verstandelijk gehandicapten. Precies datgene waar KansPlus en Menzis voor staan."

KansPlus

KansPlus, belangennetwerk voor verstandelijk gehandicapten, is dé vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap, hun ouders, broers, zussen en andere naasten. KansPlus staat mensen met raad en daad bij. De organisaties behartigt op lokaal, regionaal en landelijk niveau de collectieve en individuele belangen van mensen met een verstandelijke handicap. Ook biedt KansPlus mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens de vele activiteiten in het hele land.

Menzis

Menzis wil goede zorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar houden, ook in de toekomst. Juist daarom werkt Menzis samen met onder andere zorgaanbieders en patiëntenverenigingen aan verbetering van de zorg. En Menzis is een onderlinge waarborgmaatschappij: de ledenraad heeft het voor het zeggen. Met 2,1 miljoen klanten is Menzis één van de vier grootste zorgverzekeraars van het land.