Internationaal Filmfestival van Vlaanderen


vrijdag 19 maart 2010

Nieuws

Legendarisch componist John Barry in concert op Filmfestival Gent

Barry ontvangt Lifetime Achievement Award van World Soundtrack Academy

Gent, 19 maart 2010 - Op donderdag 21 oktober 2010 ontvangt het Filmfestival Gent de befaamde componist John Barry voor een eenmalig concert. De viervoudige Oscarwinnaar brengt onder meer zijn muziek uit verscheidene James Bondfilms en eveneens uit Body Heat, Out of Africa en Dances With Wolves.

Met zijn werk voor de eerste James Bondfilm, Dr. No (1962) werd John Barry meteen onsterfelijk. Het Bondthema groeide uit tot een van de bekendste muziekthema's aller tijden. Maar naast het componeren van de scores werd John Barry even beroemd voor de perfecte manier waarop hij de typische Bondsongs in het geheel integreerde. Goldfinger is daar een schoolvoorbeeld van. Met elf scores werd John Barry de Bondcomponist bij uitstek.

Daar bleef het niet bij want hij schreef de muziek voor meer dan honderd films. Voor Born Free, The Lion In Winter, Out Of Africa en Dances With Wolves mocht hij telkens opnieuw een Oscar in ontvangst nemen. Mary Queen Of Scots en Chaplin leverden hem Oscarnominaties op.

Het eenmalige en unieke concert vindt plaats op donderdag 21 oktober om 20u30 in Kuipke Gent. Het Brussels Philharmonic - het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Nicholas Dodd brengt een overzicht van het oeuvre van Barry en zal suites spelen uit onder andere Goldfinger, Mary Queen Of Scots, Out Of Africa, Dances With Wolves en Midnight Cowboy. Het concert wordt, zoals gebruikelijk, begeleid door filmbeelden op groot scherm.

Met het John Barry concert zet het Filmfestival Gent de traditie voort om waardevolle en veelvuldig bekroonde filmmuziek live op te voeren voor een groot publiek. Tot John Barry's voorgangers behoren componisten als Hans Zimmer, Howard Shore, Ennio Morricone en John Williams.

Tickets kosten ¤25, ¤35 of ¤45 en zijn te verkrijgen vanaf 19 maart 2010 op www.filmfestival.be en in alle fnac-winkels.


Internationaal Filmfestival van Vlaanderen