Ingezonden persbericht


Persbericht Future Takamba / toer Nederland 21 t/m 30 okt.

_FUTURE TAKAMBA is een cross-overproject van Malinese takamba trance muziek en Nederlandse elektronische dance en visuals. Een samenkomst van auditief en visueel experiment uit de Sahara en Amsterdam.

DJ/producer mps PILOT, alias Horst Timmers, werd in 2003 tijdens het Malinese Festival au Désert gegrepen door de traditionele takamba muziek van de zevenkoppige band Super 11, in Mali al 30 jaar een begrip en persoonlijke favoriet van Ali Farka Touré. Hun repetitieve, ritmische en rootsy muziek bestaat uit riffs op ngoni's (geplukte luit), zang en percussie op kalebassen. Takamba komt voort uit de orale overdracht van verhalen van nomaden (de Songhai) uit de zuidelijke Sahara. "Takamba muziek tilt je letterlijk op", vertelt Horst Timmers, "ik had nog nooit zoiets gehoord en het bleef me bezig houden. In mijn hoofd klonk steeds vaker een moderne variant van de indringende cadans en melodie. Ik wilde muziek gaan maken met Super 11. Ik trok de stoute schoenen aan en heb hen in 2008 in Gao, Mali opgezocht en voorgesteld om samen te werken aan een synthese van hun Afrikaanse woestijntrance en mijn westerse elektronische sounds. Na jamsessies was Super 11 aan boord voor het idee en inmiddels staat er een tournee voor de deur en liggen er twee albums op stapel. Eén met de muziek van Super 11 en een tweede van onze gezamenlijke 'Future Takamba'."

Aan de oeroude woestijntrance voegt mps PILOT live zijn elektronische muziek toe terwijl VJ Lotte de Man op het podium een extra dimensie creëert met experimentele visuals van beelden uit Mali en van hier. Daarbij komen de zwierige dansers van Super 11 en zo ontstaat meeslepend en moderne takamba - een ervaring die je losmaakt van de grond. Eind oktober speelt de groep in vijf zalen in Nederland.

_BEZETTING
Mps PILOT (laptop, samplers en electronica)
Lotte de Man (visuals)
Super 11: Issa Toure (zang), Yehia Samake (n'goni) Ahmad Ag Assalat (n'goni), Salif Maiga (kalebas), Aliou Saloum Yattara (kalebas), Mahamadou Balobo Maia, (kalebas), Fatoumata Sarre (dans) en Ousmane Yattara (dans).

_FUTURE TAKAMBA TOUR NL
do 21 okt. Tropentheater, Amsterdam 20:30 u. / kit.nl za 23 okt. Zuiderpershuis, Antwerpen 20.30 u. / zuiderpershuis.be wo 27 okt. Bijlmerparktheater, Amsterdam 20:30 u. / bijlmerparktheater.nl do 28 okt. Rasa, Utrecht + afterparty (dj mps PILOT) 21:00 u. / rasa.nl za 30 okt. Paradox, Tilburg
21:00 u. / paradoxtilburg.nl

www.futuretakamba.nl

Bekijk hier de trailer van Future Takamba: http://www.futuretakamba.net/?p=297



Ingezonden persbericht