Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pennsylvania in de ban van ballet

Reeuwijk, 12 oktober 2010 - Pennsylvania Ballet opent het seizoen 2010-2011 van 21 tot en met 24 oktober op spectaculaire wijze met drie fantastische producties per avond. Men kan genieten van 'Carmen' van Roland Petit, 'Concerto Barocco' van George Balanchine en 'Penumbra' van Matthew Neenan in de Academy of Music in Lancaster.

De avond begint sensationeel met 'Carmen' van Roland Petit's. Waarbij de dramatiek van het theater gevangen is in een wonderschoon gechoreografeerd ballet. Daaropvolgend kan men genieten van de eenvoud van 'Concerto Barocco' en de elegantie van 'Penumbra'.

'Carmen' is gebaseerd op de gelijknamige opera, waar de vurige en tragische affaire van verleidster Carmen en haar geliefde Don José gevolgd wordt. De vurige bewegingen en de uitgelaten passie in dit ballet zorgen voor een adembenemend spektakel.

De 'Concerto Barocco' is nostalgisch voor het balletgezelschap, want George Balanchine introduceerde dit in 1963 aan het Pennsylvania Ballet. Het is een choreografie die de essentie van de muziek van Johan Sabastiaan Bach terugbrengt.

Het 'Penumbra' is een intieme uitvoering van vijf personen op de muziek van Alberto Ginastera. Het is een samenhang van interacties. Het symboliseert zachtheid maar ook somberheid.

Omtrent deze spectaculaire opening wordt het jaarlijkse Pennsylvania Ballet herfstgala gegeven op 20 oktober welke volledig in het teken van 'Carmen' staat. Deze avond bestaat uit een privé voorstelling van 'Carmen', cocktails, diner en dansen met de balletdansers.

Voor meer informatie over dit evenement: www.paballet.org

Over Philadelphia

Philadelphia ligt in de staat Pennsylvania en is de op een na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Deze gemoedelijke stad met 1,5 miljoen inwoners ligt tussen New York en Washington DC in. Philadelphia is een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip. De stad spreekt een brede doelgroep aan: van studenten tot gezinnen met kinderen en van cultuur- en kunstliefhebbers tot fervente shoppers. De stad is bekend als bakermat van de huidige Amerikaanse staat en heeft een rijke jazzcultuur. Het is een combinatie van een bruisende stad en een gastvrij dorp omgeven door prachtige natuur.

Voor meer informatie over Philadelphia: www.PhiladelphiaUSA.travel

Of blijf op de hoogte via:


()
()

()

###

Noot voor de redactie (