Ingezonden persbericht


Laatste twee weken Dutch Design Double

AMSTERDAM. Dutch Design Double heeft er inmiddels alweer zes weken opzitten met prachtige en succesvolle programma's in Amsterdam en Utrecht. Ook in de twee laatste weken vinden er nog een paar bijzondere programma's en projecten plaats.

UTRECHT MANIFEST (UM)/ MODERNISMTODAY organiseert op 21 oktober in De Pastoe Fabriek in Utrecht het symposium Transforming Rietveld: restaureren, renoveren of transformeren van Gerrit Rietvelds sociale woningbouw?

Op 22 oktober gaat UM/ MODERNISMTODAY naar het Stedelijk Museum in Amsterdam met een symposium over de aluminium Rietveldstoelen. Op deze avond tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) kun je dansen in het Van Gogh Museum en de nieuwe videoclip van C-Mon & Kypski zien. Deze is speciaal gemaakt voor het Rietveld jaar met medewerking van Maurice Trouwborst.

Het Centraal Museum in Utrecht verkent in de grote overzichtstentoonstelling Rietvelds Universum het leven en werk van Rietveld in de bredere context van zijn tijd. Ook kun je deze week de designactiviteiten Feelosophy op de Overtoom te Amsterdam bezichtigen en de HKU Design Route lopen langs verschillende unieke locaties in het centrum van Utrecht.

De komende twee weken zijn ook nog te zien: Saved by Droog, The Temporary Stedelijk at the Stedelijk Museum, HEMA Design Competition, Walkit, Mapping for Tourist en Artemis expo 'Zwart Wit'.

Voor een volledig overzicht ga naar www.dutchdesigndouble.com.

Dutch Design Double > september en oktober 2010
Dutch Design Double promoot Nederlands design in Amsterdam en Utrecht. In het kader van het Rietveldjaar staat Dutch Design Double dit keer in het teken van de Utrechtse ontwerper Gerrit Rietveld.

Dutch Design Double is een initiatief van Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en Gemeente Amsterdam. Dutch Design Double wordt geproduceerd door Cultuurfabriek en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.


---