De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

AN EVENING WITH STAR6 @ ADE
Elektronica artiesten experimenteren live met nieuwe iPhone app in Melkweg Mediaroom Met: Jason Forrest, Luke Abbott, Miamia & Astroposer Melkweg Mediaroom · 21 t/m 23 oktober · diverse tijden · gratis toegang Star6 is een bijzondere nieuwe iPhone applicatie voor het remixen van muziek. Tijdens ADE zullen in Melkweg Mediaroom verschillende nationale en internationale producers voor het eerst in Nederland live met deze applicatie experimenteren. Star6 is ontworpen en ontwikkeld door Jason Forrest, de van oorsprong Amerikaanse, in Berlijn woonachtige maker van manische, sample-georiënteerde electropunk. Forrest is zelf tijdens ADE gastheer en gids in Melkweg Mediaroom: hij trapt op donderdag af met twee optredens waarbij hij gebruik maakt van Star6 en zal op vrijdag en zaterdag de optredens van andere participanten, Miamia en Astroposer uit Nederland en Luke Abbott uit Engeland, introduceren. STAR6 Star6 is een zeer verslavende geluids-remix tool waarmee een oneindige hoeveelheid geluiden gecreëerd kan worden met eigen samples of met behulp van de gratis presets. Beats kunnen in stukjes gehakt worden met één snelle polsbeweging en elke willekeurige sample kan van hoog naar laag worden gepitcht als een theremin. Daarnaast kan de iPhone accelerometer gebruikt worden om pitch, snelheid, samplevolgorde en samplegrootte te veranderen. Alles kan met een druk op de knop worden opgenomen en gedownload. http://vimeo.com/5574462 PROGRAMMA Donderdag 21 okt: 19.30 & 22.00 uur: Vrijdag 22 okt 21.00 uur: Vrijdag 22 okt 22.00 uur: Zaterdag 23 okt 21.00 uur: JASON FORREST MIAMIA ASTROPOSER LUKE ABBOTT

JASON FORREST Jason Forrest, ook wel bekend als Donna Summer, maakt voornamelijk elektronische muziek en hij is eigenaar van het label Cockrockdisco. Forrest is geboren in Amerika, maar woont en werkt tegenwoordig in Berlijn. Jason Forrest zit niet stil, hij werkt momenteel aan zijn vijfde album `Friday Night's Alright' en hij toert met de Jason Forrest Band. Samen met ontwikkelaar Agile Partners is hij verantwoordelijk voor Star6. LUKE ABBOTT Luke Abbott heeft zijn obsessie voor oude synthesizers en zeventiger jaren krautrock aangewend voor een muzikale carrière, die dit jaar dreigt te exploderen. Zijn hypnotiserende geluid heeft vooral de laatste jaren een alsmaar experimenteler karakter gekregen. Na succesvolle klappers als Tuesday EP en Whitebox Stereo kon een langspeler niet uitblijven. Holkham Drones is volgens het Britse ezine MusicOMH.com: "Een schoolvoorbeeld van hoe je machine muziek warm en menselijk kan laten klinken. Ernaar luisteren is alsof je een sprankelende droom binnenstapt."



MIAMIA MiaMia is een dichteres en producer van electronica, twee passies die ze regelmatig combineert. In 1988 kwam de in Oradea, Roemenie geboren Maria Christina Fazecas naar Nederland. Hier heeft ze Industrial Design aan de HKA en audiovisuele journalistiek gestudeerd. Ze werkt samen met verschillende video-kunstenaars en fotografen en treedt vaak live op met haar eigen auto-experimenten. ASTROPOSER Na 10 jaar experimenteren en creëren van samples ontstaan uit diverse geluiden als van plastic bekertjes, kopieermachines en gevouwen papier, heeft Astroposer nu een geheel eigen stijl ontwikkeld. Deze jonge e Nederlandse producer begon zijn carrière op zijn 13 . Aanvankelijk stortte hij zich volledig op hardcore gabbernummers, maar langzamerhand ontwikkelde hij een meer subtiele benadering van muziek. Het resultaat is een verslavend samenraapsel van idm, techno, hiphop, glitchop en alles daar tussenin.




De Melkweg