Persbericht

Arnhem, 21 oktober 2010

ARCADIS MEDEWERKERS HELPEN BIJ DE WEDEROPBOUW VAN HAITI

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een groep experts naar Haïti zal sturen om UN-HABITAT, de organisatie van de Verenigde Naties die zich inzet voor duurzame en sociale stedenbouw, te helpen bij de wederopbouw van het land. Haïti werd in januari 2010 door een zware aardbeving getroffen.

Eind september heeft er al een expert op het gebied van volksgezondheidsaspecten met betrekking tot afvalwater deelgenomen aan een internationale volksgezondheidsconferentie in Port-au-Prince. Dit bezoek volgde op een verkenningsmissie van vijf ARCADIS- medewerkers eerder die maand. Deze missie omvatte stedelijke planners, architecten en drinkwaterexperts. Een derde missie, bestaande uit medewerkers met kennis op het gebied van bescherming tegen overstromingen staat gepland voor november. Een architect/stedelijke planner zal in Haïti worden gestationeerd om het UN-HABITAT team ter plaatse te helpen.

De missies zijn onderdeel van het ARCADIS Shelter programma, een partnerschap programma met UN-HABITAT, met als doel het verbeteren van de leefomstandigheden in de snel groeiende steden over de hele wereld. Via Shelter zet ARCADIS medewerkers en expertise in om UN-HABITAT te ondersteunen, waaronder een het realiseren van een programma voor de duurzame wederopbouw van steden in Haïti.

"We zijn er trots op dat we de kans hebben gekregen om met UN-HABITAT samen te werken. Onze expertise en vaardigheden sluiten nauw aan bij de behoeften van UN-HABITAT in Haïti, waardoor we de expertise kunnen aanbieden die nodig is om de wederopbouw mogelijk te maken," zegt Harrie Noy, Chief Executive Officer van ARCADIS.

Over Shelter

UN-HABITAT, de organisatie van de Verenigde Naties die zich inzet voor duurzame en sociale stedenbouw, en ARCADIS werken samen om een gemeenschappelijk doel te bereiken: het verbeteren van de leefomstandigheden in de snel groeiende steden over de hele wereld. Binnen het kader van dit programma stelt ARCADIS haar medewerkers, kennis en vaardigheden ter beschikking om UN-HABITAT activiteiten mede mogelijk te maken. Het programma wordt gesteund door de Stichting Lovinklaan, die een grote aandeelhouder van ARCADIS is en als bijzonder belang heeft de ontwikkeling van ARCADIS-medewerkers te steunen.

Het Engelse woord 'shelter' staat voor 'onderdak' of 'beschutting', iets wat iedereen nodig heeft om te overleven. Maar in grote delen van de wereld beschikt een toenemend aantal mensen niet over deze fundamentale menselijke behoefte. Daarom heeft ARCADIS de naam 'Shelter' aan haar initiatief gegeven en zo haar partnerschap zichtbaar en tastbaar gemaakt.

Kom in contact met Shelter, het partnerschap programma van ARCADIS met UN-HABITAT via:

www.twitter.com/arcadisshelter

http://www.arcadis.com/Shelter.aspx

Voor meer informatie en foto's neemt u contact op met: