Ingezonden persbericht


Persbericht 21 oktober 2010

Underdogs in stijl

Amsterdamse Bob Billy maakt muziek voor genegeerde film

Op 14 oktober verscheen de film Schemer, een snoeihard sociodrama over een clubje tieners dat een bij de groep behorend meisje vermoordt. Regisseur Hanro Smitsman liet zich voor het scenario inspireren door de moord op Maja Bradaric in 2003. De jury van het Nederlands Film Festival liet de film links liggen en Pathé programmeert hem niet. Opmerkelijk, aangezien de jongerenjury op het Nederlandse Film Festival Schemer tot beste film uitriep. Weet de industrie het beter dan de doelgroep?

Evenzo vergaat het de Amsterdamse band Bob Billy, die muziek leverde voor Schemer. De band won de Parool Popprijs, De Rob Acda award en de publieksprijs van de Amsterdamse Popprijs. De band speelde op podia en festivals door heel Nederland, waaronder Paradiso, Melkweg, Vera, de Boerderij, Ruigoord en Dijkpop. Hun albums werden goed ontvangen, maar erkenning door de muziekindustrie blijft uit.

De Nederlandse filmmakers blijken wel oren te hebben naar Bob Billy. Eerder dit jaar gebruikte Marc de Cloe in zijn speelfilm Shocking Blue muziek van de band. Speciaal voor Schemer schreef Bob Billy het nummer Dead Wrong, dat deze maand als single verschijnt. De clip werd in samenwerking met de productiemaatschappij voor Schemer gemaakt. Het is afwachten of de muziekindustrie Bob Billy nu wel zal oppikken. In ieder geval heeft collega underdog Hanro Smitsman al zin in meer Bob Billy: "Voor mijn volgende film wil ik dat ze de hele soundtrack maken."

Bekijk hier de clip 'Dead Wrong' van Bob Billy.
http://www.youtube.com/watch?v=FjIF2CgCyOI




Ingezonden persbericht