VerkeersInformatieDienst



Extra drukte rond Rotterdam door ongeval op A13

21 oktober 2010, 09:17
Vanmorgen omstreeks 06:50 uur gebeurde er op de A13 richting Rijswijk een ongeval waarbij vijf personenauto's betrokken waren.

Tussen Delft en Delft-Noord is de linkerrijstrook een paar uur afgesloten geweest. Eén persoon klaagde over nekpijn en waardoor de brandweer werd ingeschakeld om deze persoon uit het voertuig te bevrijden en af te voeren naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

Vanaf het knooppunt Kleinpolderplein kwam 10 kilometer file te staan en de vertraging voor de weggebruiker was daarbij opgelopen tot een uur. Het verkeer richting Den Haag kon dan ook beter vanaf het knooppunt Kleinpolderplein omrijden in de richting van Gouda via de A20 en dan keren bij Gouda.

Er was ook een kijkersfile ontstaan richting Rotterdam van 4 kilometer vanaf het knooppunt Prins Clausplein tot aan Delft en ook op de A20 zijn files ontstaan door het ongeval op de A13. Richting Gouda stond drie kilometer file voor het knooppunt Kleinpolderplein en richting Hoek van Holland staat vier kilometer. Het verkeer dat de omleiding volgde zorgde voor een file van vier kilometer op de A20 richting Gouda tussen Prins Alexander en Moordrecht.

Rijkswaterstaat gaf de rijstrook op de A13 na een sporenonderzoek rond 09:15 uur weer vrij.