Ingezonden persbericht


Persbericht

GlobalCollect kiest Equinix voor ondersteuning groei

Equinix verzorgt hosting van internationaal online betalingsplatform van GlobalCollect in International Business Exchange-datacenter in Amsterdam

AMSTERDAM ­ 21 oktober 2010 ­ Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, maakt bekend dat GlobalCollect zijn online betalingsplatform overbrengt naar het Amsterdam (AM1) International Business Exchange(TM)-datacenter (IBX®) van Equinix. GlobalCollect levert wereldwijd diensten voor elektronisch betalen via het web. Door het toevoegen van een nieuw datacenter is GlobalCollect zeker van toekomstige schaalbaarheid van zijn platform en van robuuste prestaties. Daarmee ondersteunt het de verwachte toename in transactievolumes door een sterk groeiende e-commercesector.

GlobalCollect is een toonaangevende leverancier van betalingsoplossingen voor internationale Customer Not- Present-kanalen, zoals internet, mail of telefonische verkoop. Het bedrijf gebruikt hiervoor een schaalbaar platform met een omvangrijk portfolio van lokale, internationale en alternatieve betalingsmogelijkheden, waaronder alle bekende creditcards, betaalpassen, overschrijvingen, pinpassen en prepaid kaarten in meer dan tweehonderd landen en voor meer dan 170 valuta. GlobalCollect beschikt over meer dan vijftien jaar ervaring in verschillende sectoren, waaronder de reisbranche, telecomsector, retail, softwarebranche en online gaming.

Aangezien uptime en responstijd cruciaal zijn voor de klanten van GlobalCollect, besloot het bedrijf de eerdere managed services-benadering te vervangen door een colocatieaanpak. Het zocht met het oog hierop een additioneel datacenter in Nederland. GlobalCollect koos voor Equinix vanwege diens wereldwijde bereik en de hoge kwaliteit van de datacenters. Hierdoor profiteren de klanten van GlobalCollect van de strengste eisen op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid. "Het beheren van online betalingen is een snelgroeiende en dynamische industrie", zegt Jan Manten, CEO van GlobalCollect. "Tegen die achtergrond moeten wij samenwerken met een leverancier van een state-of-the-art infrastructuur. Daardoor zijn we in staat onze platformmogelijkheden op te waarderen en de service te blijven bieden, die klanten verwachten van een toonaangevende dienstverlener op betalingsgebied. Wij hebben na een intensieve zoektocht gekozen voor Equinix als de meest geschikte leverancier die inspeelt op onze toekomstige schaalbaarheids- en beveiligingseisen. Daarnaast levert Equinix een robuuste fail-over-oplossing."

"Wij zijn blij met deze strategische relatie met GlobalCollect", zegt Michiel Eielts, General Manager van Equinix Nederland. "GlobalCollect is een toonaangevende speler in een boeiende groeimarkt en beschikt inmiddels over een uniek wereldwijd betalingsplatform. Wij zien ernaar uit om de groei van het bedrijf te ondersteunen door het bieden van hoogwaardige datacenterdiensten vanuit ons IBX-datacenter in Amsterdam."

Over GlobalCollect
GlobalCollect is een wereldwijde Payment Service Provider en levert lokale e-betalingsoplossingen voor internationale Customer Not-Present-kanalen, zoals internet, e-mail en telefonische verkoop. Het bedrijf is gespecialiseerd in een groot aantal sectoren, waaronder de reisbranche, kaartverkoop, telecommunicatie, retail, de uitgeverijwereld, portals, online gaming en digitale content. Terwijl veel dienstverleners zich beperken tot een technische koppeling met de ontvangers van een betaling, biedt GlobalCollect een volledige dienstverlening inclusief advies over het vergroten van transactievolumes, het uitbreiden van distributiekanalen en het reduceren van kosten door gestroomlijnde backofficeprocessen. Het bedrijf biedt een online betalingsplatform met één interface die toegang geeft tot een breed portfolio van lokale en internationale betalingsmogelijkheden in meer dan tweehonderd landen. Meer informatie is beschikbaar op http://www.globalcollect.com.

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en meer dan 595 netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de koppeling en bescherming van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 89 International Business Exchange(TM)-datacenters (IBX®), verdeeld over 35 stedelijke gebieden in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina op www.equinix.com/investors. Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen waaraan risico's en onzekerheden verbonden zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen die zijn uitgesproken in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Factoren die zulke afwijkingen kunnen veroorzaken, omvatten, maar zijn niet beperkt tot de uitdagingen van het verkrijgen, bedienen en bouwen van IBX-centra en het ontwikkelen, uitrollen en leveren van Equinix-diensten; onvoorziene kosten of problemen in verband met de integratie in Equinix van bedrijven die we hebben aangekocht; het niet slagen in het ontvangen van significante inkomsten van klanten in onlangs gebouwde of aangekochte datacenters; het niet slagen in het voltooien van financieringen die periodiek worden overwogen; concurrentie van bestaande en nieuwe concurrenten; het vermogen om voldoende cashflow te genereren of op een andere manier tegoeden te verkrijgen om nieuwe, openstaande schuldenlast te betalen; het verliezen of teruglopen van opdrachten van onze belangrijkste klanten en andere risico's die Equinix periodiek indient bij de Securities and Exchange Commission. Zie in het bijzonder de recentelijke kwartaal- en jaarrapporten die Equinix heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission; kopieën hiervan zijn op verzoek bij Equinix verkrijgbaar. Equinix aanvaardt geen enkele verplichting tot het bijwerken van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht. Equinix en IBX zijn geregistreerde handelsmerken van Equinix, Inc. International Business Exchange is een handelsmerk van Equinix, Inc.

Perscontacten