Ingezonden persbericht


Luma International benoemt Loek van den Boog tot lid van de raad van bestuur

Tweede voormalige Oracle-manager in directie

Antwerpen, 21 oktober 2010 - Luma International, leverancier van een end-to-end SaaS-marketingplatform dat sales en marketing ondersteunt, heeft Loek van den Boog aangesteld als niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur. Van den Boog heeft ruim 25 jaar ervaring in de softwaresector en was lid van diverse raden van bestuur. Daarnaast bekleedde hij verschillende CEO-functies en droeg hij bij aan de internationale uitbreiding van snelgroeiende bedrijven.

Van den Boog was eerder interim-CEO bij Patni Computer Ltd., Cordys B.V. en Meta4. In deze functie droeg hij bij aan groei en transformatieprocessen. Daarnaast was Van den Boog Special Advisor bij General Atlantic Partners, een rol waarin hij een aantal Europese en Amerikaanse portfoliobedrijven ondersteunde.

In zijn tijd bij Oracle Corporation, waar Van den Boog diverse senior-managementfuncties vervulde, groeide de omzet van het bedrijf van dertien miljoen dollar tot 4,2 miljard dollar. In zijn laatste functie was Van den Boog Head of Oracle Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In de drie jaar waarin hij deze functie bekleedde, verdubbelde het aantal medewerkers en steeg de omzet in EMEA van achthonderd miljoen dollar naar 1,5 miljard dollar. Eerder benoemde Luma International een oud-topman van Oracle, Mark Israelsen, in de raad van bestuur. Israelsen was bij Oracle vicepresident Global Alliances.

"Luma is verheugd de zeer gerespecteerde en strategische Van den Boog toe te voegen aan de raad van bestuur. Van den Boog heeft een brede ervaring in verschillende managementteams, als CEO van diverse bedrijven en hij heeft geholpen bij de Europese groei van Oracle. Deze ervaring kan bijdragen aan onze internationale uitbreiding en omzetgroei", zegt Kristof Vereenooghe, CEO van Luma. "Naast een ervaren lid van de raad van bestuur is Van den Boog iemand die mij veel kan leren nu we met Luma een periode van snelle groei ingaan."

"Luma zit in een belangrijke ontwikkelingsfase en ik ben blij daar deel van uit te mogen maken", zegt Van den Boog. "Luma heeft prachtige producten die klanten een sterke toegevoegde waarde bieden. Het bedrijf is bezig om een leidende positie in te nemen in de sector waarin het actief is. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met Kristof en zijn team het bedrijf verder te ontwikkelen."

####

Over Luma
Luma International is in 2006 opgericht als Eclipse International door een team van professionals in digitale en gepersonaliseerde marketing. Het bedrijf vormt een succesvolle mix van kennis en expertise. Luma is een gebruikersvriendelijk end-to-end SaaS-marketingplatform dat marketing en sales ondersteunt. Middelgrote en grote bedrijven kunnen met dit platform gepersonaliseerd marketingmateriaal on demand maken. Hierdoor besparen ze kosten en stimuleren ze de verkoop. Met deze oplossing ondersteunen bedrijven hun sales- en marketingafdeling en vergroten ze de lokale marketingflexibiliteit, terwijl ze de merkwaarden behouden. Luma International heeft vestigingen in Rotterdam, Antwerpen, Parijs en Redwood Shores (Verenigde Staten). Voor meer informatie: http://www.lumacentral.com/site/nl.