Ingezonden persbericht


Draadloos internet thuis voor iedereen
met de "Surf, Share en Play" routers van Belkin

Home networking op een nieuwe, simpelere manier

(Schiphol-Rijk, Nederland) ­ 21 oktober 2010 ­ Belkin heeft deze zomer een nieuwe productlijn gepresenteerd die home networking voor iedereen toegankelijk maakt: de "Surf, Share en Play" routers. Surfen op internet, aansluiten van computing en entertainment gadgets en meer doen met digitale content wordt nu nog gemakkelijker dankzij de slimme applicaties die in de routers geïntegreerd zijn.

De uiterst gebruiksvriendelijke "Surf, Share en Play" routers zijn speciaal ontworpen zodat mensen op een simpele manier thuis van draadloos internet en van hun digitale content kunnen genieten. Door de verschillende productreeksen ("Surf", "Share" en "Play") te categoriseren aan de hand van applicaties, kan iedere gebruiker gemakkelijk kiezen welke router het best aansluit bij zijn behoeften zonder te worden overladen met allerhande technische opties die de meeste mensen toch niet begrijpen.

Veilige installatie in slechts een paar minuten

"Thuis netwerken is nog nooit zo simpel geweest", zegt Jean-Paul van de Ven, Country Manager Benelux bij Belkin. "Doordat de multimedia content continu groeit, zijn mensen op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor hun foto's, muziek en video's. Belkin heeft zijn knowhow gecombineerd met gebruiksgemak, door draadloze routers, krachtig genoeg om een draadloos thuisnetwerk maximaal te benutten, uit te rusten met easy-to-use applicaties, de zogenaamde "apps". Zelfs beginnelingen kunnen nu meer uit hun digitale content halen!"

Beleef meer plezier aan uw foto's, muziek en video's dankzij de geïntegreerde "apps"

play_F7D4302-508

Om zowel aan de behoeften van beginners als aan die van meer ervaren gebruikers tegemoet te komen, bestaat de "Surf, Share en Play" lijn uit vijf modellen. Alle routers worden geleverd met de juiste kabel al in de juiste aansluiting, waardoor u meteen al de helft van de stappen van installatieprocessen van traditionele routers kunt overslaan. De routers beschikken tevens over PRE-SET SECURITY- en SELF HEALING-apps. SELF HEALING is een applicatie die problemen automatisch detecteert en oplost, en routinematig scans uitvoert.

Belkin's "Surf" routers zijn ideaal voor mensen die overal in hun woning toegang willen hebben tot internet, maar die geen zin hebben in een gecompliceerd installatieproces zoals bij traditionele routers. De "Share" modellen beschikken over apps die ervoor zorgen dat u al uw foto's en muziek gemakkelijk kunt delen. Bovendien kunt u draadloos printen en scannen. Met de PRINT GENIE-applicatie kunt u verbinding maken met iedere multifunctionele USB-printer. De apps van het "Share" model zorgen tevens voor een automatische back-up van uw digitale content. Naast de apps van de "Surf" en "Share" modellen, beschikken de "Play" en "Play Max" modellen eveneens over dual-band voor het optimaliseren van mediatoepassingen zodat het streamen van HD-video's, online gamen en dowloaden van grote mediabestanden probleemloos samengaan.

Dankzij de applicaties van de "Play" en "Play Max" routers kunt u veel meer doen met uw muziek. Met de MUSIC MOVER-applicatie kunt u alle muziek van uw bibliotheek overal in huis afspelen op smart devices, zoals een Xbox® of PS3(TM) terwijl de DAILY DJ-applicatie elke dag een gepersonaliseerde afspeellijst voor u samenstelt. Deze app analyseert namelijk uw muziek en laat u vervolgens kiezen uit één van de volgende drie mixes: High-Energy, Steady Groove en Kick Back. U kunt ook zelf afspeellijsten maken door één nummer te kiezen en DAILY DJ u op basis daarvan een selectie te laten bieden.

"Tegenwoordig zou het opslaan en delen van digitale content eenvoudig en veilig moeten zijn, maar veel mensen zijn nog steeds terughoudend omdat ze niet precies weten wat ze moeten doen," vertelt Jean-Paul van de Ven, Country Manager Benelux bij Belkin. "De meeste mensen weten niet wat G, N of N+ betekent wanneer ze een winkel binnen wandelen en vinden het ook lastig om thuis een router te installeren. Onderzoek heeft aangetoond dat 95% van de mensen geen draadloos netwerk kan opzetten zonder naar een hulplijn te bellen. De "Surf, Share en Play" routers het resultaat van een grondig onderzoek naar de gebruikerservaring. We hebben ons gefocust op de meest gebruikte toepassingen van digitale content, en hebben alle technisch jargon achterwege gelaten."

De "Surf, Share en Play" routers en modem routerlijn zijn nu beschikbaar bij een groot aantal retailers in Nederland.

Toepassingen van de Surf, Share, Play en Play Max routers zijn:


* Easy Start ­ wanneer u de verpakking van uw router opent, zit de juiste kabel al in de juiste aansluiting. Zo bent u direct op de goede weg en hoeft u de router niet op uw computer aan te sluiten om hem op te starten
* Pre-set security ­ voor een onmiddelijk beveiligd netwerk
* Self Healing ­ voor het automatisch detecteren en verhelpen van netwerkproblemen
* Memory Safe ­ voor automatische back-ups van belangrijke foto's en bestanden op uw externe harde schijf
* Print Genie ­ voor het draadloos afdrukken vanaf elke computer binnen het netwerk, overal in huis. Is compatibel met iedere multifunctionele USB-printer en in tegenstelling tot een print server, kunt u ook gebruik maken van de scanfunctie
* Music Mover ­ voor het afspelen van mp3's uit uw muziekbibliotheek op uw stero-installatie, geheel draadloos. Sluit de externe harde schijf met daarop uw muziek aan op de router en verplaats vervolgens uw muziek van uw computer naar uw stereo via apparaten als een Xbox 360® of PlayStation® 3
* Music Labeller ­ voor het automatisch identificeren en labelen van uw muziek, met de juiste titel, artiest en genre
* Daily DJ ­ voor uw dagelijkse afspeellijsten op maat, uit uw eigen muziekbibliotheek en naargelang uw persoonlijke voorkeur
* Torrent Genie ­ voor het downloaden van grote mediabestanden zoals films, muziek en games, zelfs wanneer uw computer uit staat
* Bit Boost(TM) ­ voor het indelen van gegevens op prioriteit, zodat gegevens waarbij het tijdsaspect belangrijk is, zoals video streaming, online games en VoIP-telefoongesprekken, voorrang krijgen op minder kritische activiteiten, zoals e-mailen en surfen.

Voor meer informatie over deze routers, ga naar: www.surfshareplay.com

Voor meer informatie, beeldmateriaal of testexemplaren, gelieve onderstaande perscontacten te contacteren.

Over Belkin - www.belkin.com Belkin biedt een gevarieerd assortiment dat gebruikers van computers en consumentenelektronica thuis, in de auto en onderweg voorziet van naadloos te integreren elektronische producten. Belkin, opgericht in 1983 in Californië, is een particulier bedrijf en erkend marktleider op het gebied van uitgebreide netwerkoplossingen, accessoires voor onder andere iPod en computers. Het bedrijf biedt tal van netwerk- en home entertainmentmogelijkheden, zoals de PureAV productlijn die de consument voorziet van kabels, netwerkstroom en digitale draadloze internetaccessoires. Dankzij zijn fenomenale groei is Belkin een speler op wereldniveau geworden. Naast een hoofdkantoor in Los Angeles heeft het bedrijf ook vestigingen in Pacifisch-Azië. De Europese hoofdzetel bevindt zich in Nederland, maar Belkin heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en Dubai, alle gericht op de verschillende lokale markten.