Ingezonden persbericht


gemeente MONTFOORT

21 oktober 2010

Montfoort verleent eerste omgevingsvergunning
Succesvolle invoering van de Wabo in gemeente Montfoort

Wethouder Jonkers heeft woensdag 20 oktober de eerste omgevingsvergunning overhandigd. Na een korte procedure van slechts 9 dagen kreeg de heer Van Domselaar zijn omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen voor het verbouwen en uitbreiden van zijn woning.

De omgevingsvergunning is onderdeel van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), die per 1 oktober in werking is getreden. Andere regelgeving vergt een andere werkwijze. Waar de gemeente eerder ieder facet van een aanvraag apart moest behandelen, worden nu verschillende facetten van een aanvraag integraal behandeld. Het gevolg is efficiënter en slimmer werken en dat is te zien in de behandeltijd van een aanvraag. "We zijn in staat om in een turbo-tempo vergunningen te verlenen!". Wethouder Jonkers uitte tijdens de overhandiging van de eerste omgevingsvergunning zijn tevredenheid over de gang van zaken.

"Studio Vendrig heeft ons geholpen met de aanvraag van de omgevingsvergunning. We hebben de vergunning 11 oktober ingediend en nu hebben we deze al binnen. Dat is maar goed ook, want ik wil in december al in ons nieuwe huis zitten!", aldus de heer Van Domselaar. Het in de hand nemen van een adviseur is in veel gevallen een slimme keuze. Bij een aanvraag van een vergunning bij de gemeente is het van belang om een volledige aanvraag in te dienen. Een adviseur kan daar bij helpen. Daarnaast is het belangrijk om vooraf te informeren bij de gemeente naar de mogelijkheden. Zo kan de gemeente zorgen voor een snelle afhandeling van de aanvragen van bijvoorbeeld een omgevingsvergunning. "We willen het aanvragen van een omgevingsvergunning zo makkelijk mogelijk te maken voor onze inwoners", aldus wethouder Jonkers.