Gemeente Purmerend

Besluiten gemeenteraad 21 oktober 2010

22 oktober 2010

Leeghwaterbad krijgt geld voor noodzakelijke kosten De meerderheid van de raad steunde een amendement van de VVD en het CDA om EUR 453.200 uit de algemene reserve beschikbaar te stellen voor de noodzakelijk gebleken extra investeringen in het Leeghwaterbad. Dat is een ton minder geld dan gevraagd. Het Leeghwaterbad heeft geld nodig voor gebreken aan het zwembad en het oplossen van een geschil met bouwbedrijf Bot Bouw. De raad wil dat met het geld eerst het geschil en de meest urgente gebreken worden opgelost. Na overleg met betrokken partijen komt het college begin 2011 eventueel alsnog terug bij de raad met het verzoek om extra geld beschikbaar te stellen.

Nieuw bestemmingsplan voor De Gors
Met een ruime meerderheid in de raad is het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld voor de wijken De Gors Noord en Zuid en de omgeving hiervan (Stationsbuurt, Zuiderpolder, Vurige Staart). In het bestemmingsplan 'De Gors e.o. 2010' zijn wijzigingsbevoegdheden opgenomen voor toekomstige ontwikkelingen rond onder andere de winkelcentra Beatrixplein en Zwanebloem, de JTBioscoop en het Waterlandziekenhuis. Een ruime meerderheid van de raad steunde eveneens een amendement van de PvdA, het CDA en het AOV om het winkelcentrum Zwanebloem niet te bestemmen voor kantoren.

Onderzoek naar sturend vermogen van Purmerendse raad De rekenkamercommissie bood de raad tijdens de raadsvergadering de resultaten aan van het onderzoek naar het huidig sturend vermogen van de Purmerendse gemeenteraad. De commissie concludeert in het rapport dat een goede stap is gemaakt, maar dat de informatie voor de raad verder kan en moet worden verbeterd zodat de raad zijn sturende rol beter in kan vullen. Uit het onderzoek blijkt dat de raad op basis van planning- en controldocumenten nog onvoldoende zicht heeft op de effecten van bepaalde besluiten en welke effecten beïnvloedbaar zijn.

Extra raadsvergaderingen op 3 en 4 november
De jaarlijkse begroting wordt dit jaar in de raad besproken in extra vergaderingen op 3 en 4 november. In de raadsvergadering van 3 november vindt om 19.00 uur op initiatief van GroenLinks een ingelast debat (interpellatie) plaats over het milieubeleid van Purmerend. Na dit onderwerp houden de fracties op deze avond hun algemene beschouwingen. De precieze aanvangstijd op 4 november wordt nog bekend gemaakt. Plaats: raadzaal stadhuis
Tijd: 3 november: 19.00 uur: interpellatiedebat milieubeleid door GroenLinks en algemene beschouwingen
4 november: precieze tijdstip volgt nog: programmabegroting 2011-2014