ICTroom bekroond voor Groene Datacenter Rabobank


AMSTERDAM, 20101021 -- Het twin-datacenter van de Rabobank in Boxtel is op 7 oktober door de lezers van de ict-vaktitel Computable uitgeroepen tot hét beste ICT-project van het jaar. Het datacenter werd voor de bank gebouwd en ingericht door de bouwer BAM, datacenterspecialist ICTroom en ict-dienstverlener Getronics.

Bezoekers van Computable.nl hebben tot 23 september hun stem kunnen uitbrengen op de genomineerden voor de Computable Awards 2010 in elf categorieën. Het Twin-datacentrum van Rabobank Boxtel, waarvoor ICTroom 630 energiebesparende Cooling Alley®'s leverde behoorde tot de top 5 in de categorie Beste ICT-project. Een duurzame bedrijfsvoering is een elementair onderdeel van het maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Rabobank. Door gebruik te maken van het Cooling Alley® -principe in het Twindatacenter in Best en Boxtel, wordt vermenging van koude aanvoerlucht met de warme retourlucht voorkomen. De computerapparatuur wordt daarbij opgesteld in afgesloten koude paden. Met dezelfde koelcapaciteit kan daardoor meer rendement gehaald worden. Op die manier bespaart de Rabobank energie én beperkt de uitstoot van CO2 aanzienlijk.
Chris Galenkamp, Managing Director ICTroom Company: "De Computable Award onderstreept opnieuw onze grote ervaring als specialist in groene datacenters. De ICTroom Cooling Alley®'s vormen een belangrijke peiler in dit prestigieuze energiezuinige project van de Rabobank. Het is een uniek project, niet alleen vanwege de energie-efficiënte die gerealiseerd wordt maar ook als het gaat om de samenwerking tussen BAM, Getronics en ICTroom."

Over ICTroom
ICTroom Company is specialist op het gebied van datacenter facility infrastructuur. ICTroom ontwerpt, bouwt, managet en financiert groene en state-of-the-art datacenters of serverruimtes voor toonaangevende organisaties. Door ervaring, knowhow en een uniek portfolio is ICTroom inmiddels uitgegroeid tot één van de toonaangevende en snelst groeiende bedrijven binnen de technologiesector. ICTroom werkt met name in Nederland en op beperkte schaal in omliggende landen. Voor meer informatie, bezoekt u www.ictroom.nl.





Ingezonden persbericht