Ingezonden persbericht



Utrechts grootste homo-jongeren organisatie verheugd over invoering 'gay-alert' PANN betreurt noodzaak, maar blij met ondernemen actie gemeente Utrecht

De Utrechtse homo-organisatie Stichting PANN is enthousiast over de invoering van een zogeheten 'gay-alert' in de gemeente Utrecht. De invoering van het speciale telefoonnummer voor homoseksuelen die zich bedreigd voelen in hun woonomgeving werd donderdag door de gemeente bekend gemaakt.

PANN-voorzitter Petra Luiken betreurt de noodzaak van een gay-alert maar is "erg blij dat er nu echt actie wordt ondernomen door gemeente en politie". De noodzaak van het telefoonnummer volgt uit een aantal incidenten waarbij homo's en lesbiennes uit hun woonwijk werden weggepest, waarbij het recentste geval deze week nog bekend werd.

Net als de gemeente is Luiken van mening dat snel ingrijpen in dit soort situaties van belang is. "Ik hoop dat er op deze manier snel een einde gemaakt kan worden aan het structureel wegpesten van homo's en lesbiennes. Utrecht moet een stad zijn waar iedereen zich veilig kan voelen en zichzelf kan zijn, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid."

PANN hoopt van harte dat ook andere gemeenten in Nederland het initiatief van Utrecht volgen.

Stichting PANN
Stichting PANN is de grootste homo-organisatie in Utrecht en slaat al ruim veertig jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij, onder andere door het maandelijks organiseren van laagdrempelige homofeesten in Utrecht en de rest van Nederland. De opbrengsten van de stichting worden in een fonds gestort waarmee PANN activiteiten steunt die de homo-emancipatie in Nederland bevorderen.

Stichting PANN is een vrijwilligersorganisatie en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste, volledig door vrijwilligers gerunde, homo-organisatie in Nederland. De organisatie is een begrip onder Nederlandse homo' s en levert sinds haar oprichting in 1969 een continue bijdrage aan de acceptatie en integratie van homo's en lesbo's.

PANN: Voel je vrij!

---

Noot voor redacties

NOOT VOOR DE REDACTIE (