Winnaar Paul Acket Award, Christian Scott, naar Nederland voor concert


Scott treedt 21 oktober op in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer

ZOETERMEER, 20100729 -- De jonge, Amerikaanse trompettist Christian Scott is een van de grootste jazztalenten van afgelopen jaren. En dat is niet onopgemerkt gebleven, tijdens het laatste North Sea Jazz festival mocht Scott de `Paul Acket Award' in ontvangst nemen, een prijs die bedoeld is voor jazzmuzikanten die een grotere bekendheid verdienen. Op 19-jarige leeftijd werd de trompettist uit New Orleans genomineerd voor een Grammy voor zijn eerste soloplaat. Donderdag 21 oktober geeft Christian Scott een concert in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer.

Christian Scott combineert op een zeer creatieve manier jazz met r&b-, soul- en hiphopstijlen en haalt hij een geheel eigen geluid uit zijn blaasinstrument. Zijn kunsten worden dan ook gretig gebruikt door artiesten als Mos Def, X-Clan of Jill Scott.

Vorig jaar bracht Scott zijn eerste live registratie uit, getiteld Live at Newport en begin 2010 kwam het studioalbum 'Yesterday You Said Tomorrow' op de markt. Een volwassen plaat van een veelzijdige en getalenteerde jongeman en een absolute aanrader voor liefhebbers van eigentijdse, hippe fusionjazz .

Donderdag 21 oktober 2010
Christian Scott & band
aanvang 20.30 uur, zaal open 19.30 uur

Cultuurpodium Boerderij
Amerikaweg 145, Zoetermeer
www.boerderij.org

voorverkoop via Ticketservice





Ingezonden persbericht