Micha Kat winnaar Frontier Award 2010


AMSTERDAM, 20101021 -- Tijdens de Frontier Radio uitzending van 20 oktober is de Frontier Award 2010 uitgereikt aan onderzoeksjournalist Micha Kat.

De Frontier Award wordt jaarlijks uitgereikt aan die Nederlandstalige persoon die op een of andere manier grensdoorbrekend bezig is, en zo verandering in de positieve zin teweeg brengt. De lezers van Frontier Magazine konden dit jaar kiezen uit dertien genomineerden uit het grenswetenschappelijke gebied. Micha Kat is dit jaar de glansrijke winnaar geworden. Tijdens de live Frontier Radio uitzending van 20 oktober is de Frontier Award, in de vorm van een replica van de buste van Nefertiti, uitgereikt door hoofdredacteur van Frontier Magazine Herman Hegge.

Micha Kat is de laatste jaren vooral bekend geworden door zijn controversiële website www.klokkenluideronline.nl waarop hij misstanden aan de kaak stelt, wat vaak tegen het zere been is van de gevestigde orde. Onderdeel van zijn website is een eigen internet TV-kanaal met de naam JDTV (Joris Demmink Televisie) waarvoor hij op locatie opnames maakt van wantoestanden omtrent politiek, justitie en mainstreammedia in Nederland en daarbuiten. Micha Kat is zeer blij met het ontvangen van deze prijs die hijzelf als de meest prestigieuze journalistieke prijs binnen de nieuwe media beschouwt.
Website Micha Kat: www.klokkenluideronline.nl
Website Frontier Magazine: www.frontiermagazine.nl
Website Frontier Award: www.frontieraward.nl

Achtergrondinformtie Nefertiti:
Nefertiti is het boegbeeld van Frontier. Nefertiti staat letterlijk voor: "De Schoonheid die opdoemt". Nefertiti was de vrouw van de raadselachtige farao Achnaton. Haar beeld - nu in een Berlijns Museum - staat symbool voor de techniek die de oude Egyptenaren hadden bereikt om het gezicht uit te beelden. Het is dus zo'n beetje de Mona Lisa van de Oudheid.

Samen met haar echtgenoot Achnaton trachtte Nefertiti vastgeroeste principes te doorboren en een nieuwe heropleving van de Egyptische cultuur in te luiden. De Frontier Award wordt uitgereikt aan mensen die op een of andere manier grensdoorbrekend bezig zijn, en zo verandering in de positieve zin teweeg brengen, overeenkomstig met datgene wat Nefertiti indertijd trachtte te verkrijgen.

De Frontier Award winnaars van de afgelopen jaren:
2001: Eltjo Haselhoff - graancirkels
2002: Janet Ossebaard & Bert Janssen - graancirkels
2003: Peter Toonen - Maya kalender
2004: Bram Vermeulen - Vermeulen Weet het Beter
2005: Robin de Ruiter - 9-11
2006: het ditkannietwaarzijn.nl team - 9-11
2007: Ronald Jan Heijn - Staya Erusa
2008: Pim van Lommel - Bijna Dood Ervaring
2009: Marcel Messing - Worden Wij Wakker

Frontier Award