Rijksoverheid


7 oktober 2010
Geannoteerde agenda Raad WSBVC 21 oktober 2010

Op 21 oktober a.s. vindt de Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid te Luxemburg plaats. Ter voorbereiding van deze Raad zal een algemeen overleg plaatsvinden op 14 oktober a.s..
Bijgaand treft u de geannoteerde agenda aan. Hierbij moet worden aangetekend dat een aantal onderwerpen nog in onderhandeling is in de Raadswerkgroep Sociale Vraagstukken. De definitieve Nederlandse opstelling in de Raad is daarom nog niet te geven.
Tijdens de Raad zullen de Werkgelegenheidsrichtsnoeren worden aangenomen alsmede Raadsconclusies betreffende de invulling van de Europa 2020 strategie. Met betrekking tot dit laatste onderwerp vindt een tweetal debatten plaats. Het Voorzitterschap zal informatie verstrekken over de voorbereiding van de Tripartiete Sociale Top en de Commissie zal een presentatie geven over het kerninitiatief "Jeugd in Beweging".
De Raad zal tevens de opinie van het Werkgelegenheidscomité over arbeidsmarkttransities als gevolg van economische herstructurering goedkeuren. Daarnaast figureert een aantal diverse onderwerpen op de agenda, waaronder een presentatie van de Commissie inzake het groenboek pensioenen en informatie van het Voorzitterschap betreffende de Roma, (kind) armoede en sociale uitsluiting.
Het verslag van de Raad WSB van 7 juni is naar u verzonden op 21 juni 2010. Het verslag van de Informele Raad van 8 en 9 juli is op 17 augustus jl. aan u gestuurd.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner