Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl


---

Donderdag 21 oktober
MAD CADDIES
+ The Expendables
19.30 uur / E 10

Vrijdag 22 oktober
JANKOBUS DRUM&BAS ENSEMBLE
+ Flierefleuter + DJ L-Ende
20.00 uur / E 5,-

---

JANKOBUS DRUM&BAS ENSEMBLE + MAD CADDIES in Het Bolwerk, Sneek

Het is een komen en gaan van legendes in Sneek dit weekend! Op vrijdag 22 oktober komen Jankobus Seunnenga, Gilbert Terpstra en Eric Ennema de gitaren laten scheuren in Het Bolwerk te Sneek. Dit is het eerste optreden van deze nu al spraakmakende formatie. Seunenga zat samen met Gilbert Terpstra nl. in het legendarische punkpopgezelschap Kobus gaat naar Appelscha! De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is maar 5 euro. Op donderdag 21 oktober gaat Het Bolwerk vanaf 20.00 uur weer op locatie in voor deze gelegenheid toepasselijk genaamde The Legend, want de legendarische ska-band Mad Caddies komt langs! Unieke kans om deze band in een kleine zaal te zien!

Jankobus Seunnenga, Gilbert Terpstra en Eric Ennema vinden het weer de hoogste tijd om de gitaren te laten scheuren. Reeds in de jaren 80 speelden Seunenga samen met Gilbert Terpstra in het legendarische punkpopgezelschap Kobus gaat naar Appelscha. Muziekkrant Oor schreef in 1999: 'Het Friese Kobus gaat naar Appelscha (1985-89) was de beste melodieuze punkpopband die Nederland ooit heeft gekend, punt.' De vlammende, Ramones-achtige optredens van het vijftal zijn legendarisch. Zijn lotgenoten Eric Ennema en Gilbert Terpstra speelden reeds begin jaren 80 samen met hem in The Pin-Baskets. In 1984 begon Jankobus het roemruchte Kobus gaat naar Appelscha. Eind jaren 80 volgde de A.D.H.D.-folk & Country van Pigmeat, dat tenslotte na 20 jaar, met o.a. optredens op Lowlands (3x), Noorderslag (2x) en Bospop, en in vele landen tot in Rusland toe, het bijltje er bij neergooide. Ondertussen speelden Gilbert en Eric begin jaren 90 nog samen in het de folkabillyband Trio Hell.

Maar. het bleef knagen. En eindelijk is het gelukt om weer een dynamische, hardspelende band bij elkaar te krijgen. Alles draait natuurlijk om het liedje, maar wel oorsuizende liedjes, in de beste punkpoptraditie. En zoals u reeds hierboven heeft kunnen lezen, is dat in vertrouwde handen in Het Jankobus Drum & Bas Ensemble. Er wordt tijdens het optreden in Het Bolwerk veel materiaal gespeeld van de komende cd, maar een enkele Kobusklassieker zal natuurlijk niet ontbreken.

Op donderdag 21 oktober is er een unieke kans om Mad Caddies in een wel heel kleine zaal te zien! Dan spelen ze namelijk in Cafe The Legend in Sneek, een Bolwerk-op-locatie-show. Mad Caddies komen uit Santa Barbara, California en krijgen vaak - net als de Mighty Mighty Bosstones, Operation Ivy en Dropkick Murphys - het skapunk label opgekleefd. Naast ska en punk verwerkt de band echter ook andere muzikale stromingen als reggae, dixie, polka en hillbilly in haar muziek. Ondersteund door een fantastische blazerssectie zorgt dit populaire sextet ervoor dat elk optreden een fenomenaal feestje wordt. Bovendien houden de Mad Caddies enorm van bier. Als dat maar goed afloopt!