Ingezonden persbericht


Persbericht

14 oktober 2010

Noord Nederlandse Dans legt laatste hand aan TIDAL met Edison winnares Nynke Laverman

Kruisbestuiving muziek en dans krijgt vorm de drieluik Tidal van artistiek leider en choreograaf Stephen Shropshire. Tidal gaat op 21 oktober in de Stadsschouwburg Groningen in première.

Wat gebeurt er als je je diepste verlangens onderdrukt? Dan komen ze op een dag als monsters naar buiten.

Artistiek leider en choreograaf Stephen Shropshire ging een samenwerking aan met zangeres Nynke Laverman en componiste Anne Parlevliet om te onderzoeken hoe gefrustreerde dromen via excessen naar loutering en vergiffenis kunnen leiden. Het resultaat van die zoektocht is het drieluik Tidal. Met Laverman tussen de dansers op het podium gaan beweging en geluid een heel concrete dialoog aan. Ze laveert met haar stem tussen hemels licht en aardedonker terwijl dansers het ene moment dromerig golven en dan weer wild van zich af bijten. Zangeres en dansers zijn met elkaar verbonden in een wederzijdse afhankelijkheid, waarbinnen de machtsverhoudingen steeds lijken te verschuiven.

Shropshire, Laverman en Parlevliet tasten in Tidal hun artistieke grenzen af en rekken ze op. Ze schromen daarbij niet om lelijk te zijn, maar laten uiteindelijk wel de deur op een kier staan voor iedereen die graag thuis wil komen voor de broodnodige troost. Is het beest getemd, dan klinkt er een hoopvol lied.

Tidal bestaat uit drie delen: Undertow, Stormbell en Coral.

Première: donderdag 21 oktober, Stadsschouwburg Groningen Lezing : vrijdagavond 15 oktober, de Centrale Bibliotheek Groningen, 20.00 uur (gratis)

Wij zijn ook te volgen op twitter: nndgroningen en bekijk ons YouTube kanaal voor de making off clip.