Gemeente Meerssen


Informatie van de Gemeenteraad
Openbare raadsconferentie
op donderdag 21 oktober 2010

Op donderdag 21 oktober 2010 vindt om 19.00 uur een openbare bijeenkomst van de gemeenteraad plaats (raadsconferentie). Daarin wordt dan de gemeentebegroting, die op donderdag 4 november a.s. door de gemeenteraad definitief zal worden vastgesteld, nader toegelicht door het college dan wel ambtenaren. Het is daarbij de bedoeling de raadsleden waar nodig aanvullend te informeren over hun eventuele vragen of gebleken onduidelijkheden in de begroting. De raadsleden kunnen zich zo een goed beeld vormen over alle gevolgen die samenhangen met de vaststelling van de gemeentebegroting 2011. De begroting vormt het gezamenlijke huishoudboekje van alle inwoners van Meerssen voor het komend jaar. Wees er dus bij als u hierin geïnteresseerd bent. Aanvang: 19.00 uur in de raadzaal van het bestuurscentrum, Beekstraat 51 te Meerssen. Belangstellenden kunnen de raadsvergadering bijwonen op de publieke tribune (bereikbaar via de hoofdingang).

Gemeentebegroting ter inzage

* De gemeentebegroting en bijbehorende stukken (bijlagenboek en boekje programmabegroting 2011 in één oogopslag) zijn ter inzage gelegd bij de centrale balie. (Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur). klik hier
Begroting
Informatie:
Raadsgriffier Jack Willems
Tel. 043-3661660
Email: jack.willems@meerssen.nl

Spreekrecht burgers
Indien gewenst kunnen burgers tijdens
het Vragenuur van de raad (gepland voor dinsdag 19 oktober a.s. voorafgaande aan de raadsconferentie) het woord voeren en vragen stellen over de gemeentebegroting.

Het Vragenuur vindt alleen plaats indien raadsleden dit hebben verzocht of indien zich sprekers hebben aangemeld. Aanmelden voor het spreekrecht is mogelijk tot uiterlijk maandag 18 oktober 2010 om 12.00 uur.

Spelregels voor het spreekrecht
U kunt alleen van het Spreekrecht gebruikmaken als u zich vooraf bij de griffier heeft aangemeld. Tijdens het vragenuur kunt u het woord voeren over de gemeentebegroting 2011. Het spreekrecht is beperkt tot 5 minuten per spreker. De griffie doet vooraf een korte toets of het een onderwerp betreft waar de raad over gaat. De raadsleden kunnen vervolgens informatieve vragen aan u stellen. Er worden geen discussies gevoerd.

Maandag a.s. kunt u vanaf 14.00 uur op deze website zien of het Vragenuur op dinsdag 19 oktober doorgaat. Belangstellenden zijn dan welkom op de publieke tribune (via hoofdingang). Aanvang: 19.00 uur.

U kunt zich voor het Spreekrecht
aanmelden bij:
Raadsgriffier Jack Willems
Tel. 043-3661660
Email: jack.willems@meerssen.nl