Gemeente Alkmaar


Nieuwe locatie Veiligheidshuis Alkmaar feestelijk geopend

Het Veiligheidshuis Alkmaar opent donderdag 21 oktober 2010 officieel zijn nieuwe locatie aan de Pettemerstraat 14. Dit gebeurt op symbolische wijze in Hal 25, die schuin tegenover de nieuwe locatie ligt. Het Veiligheidshuis Alkmaar is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Alkmaar als regiogemeente, politie Noord-Holland Noord, Openbaar Ministerie en andere justitiële partners zoals de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, Slachtofferhulp Nederland, Penitentiaire Inrichtingen en reclasseringsorganisaties. Ook zijn welzijnsorganisaties betrokken bij het veiligheidshuis.

Goede resultaten

Nederland heeft een landelijk dekkend netwerk van 45 veiligheidshuizen. De veiligheidshuizen boeken goede resultaten in het aanpakken van criminele en hardnekkig overlastgevende jeugd, het terugbrengen van het aantal veelplegers en herhaling van misdrijven bij ex-gedetineerden en huiselijk geweld. Het Veiligheidshuis Alkmaar richt zich daarnaast ook op de aanpak van mensenhandel. In de komende jaren wordt de integrale persoonsgerichte aanpak van deze doelgroepen en thema's verder uitgebreid. Alle gemeenten kunnen straks gebruik maken van de diensten en de expertise van het veiligheidshuis.

Gecoördineerde aanpak

Gert-Jan Leerink, wethouder integrale veiligheid en voorzitter van de stuurgroep Veiligheidshuis Alkmaar: "De werkwijze en aanpak van het Veiligheidshuis Alkmaar leveren een waardevolle bijdrage aan de bestrijding van criminaliteit in onze regio. Daarvoor slaan we ook de handen in ineen met de centra voor Jeugd en Gezin. Mede dankzij deze gecoördineerde aanpak samen met de ketenpartners boeken de veiligheidshuizen goede resultaten."

­­­­­­­­­­­­­­­­­­