Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

cross-over dansgezelschap ISH

Amsterdam - 18 oktober 2010

W-ISH India in Amsterdam

Dansen om een maatschappelijke en educatieve boodschap over te brengen in de sloppenwijken van India. Voor de Indiase dansgroep W-ISH is dit dagelijkse kost. Van 15 tot en met 25 oktober 2010 is het Indiase gezelschap in Nederland om hier hun 'bedrijfsmatige skills' te verbeteren en nog meer westerse dansinspiratie op te doen! Maar natuurlijk verrijken ze ook de dansers van cross-over dansgezelschap ISH met hun Indiase dansskills.

De residency van ISH heeft er voor gezorgd dat de jongeren in de sloppenwijken van Bangelore geïnspireerd zijn geraakt door de ISH manier van werken en verder wilden met dans. De oprichting van het zelfstandige dansgezelschap W-ISH, gebaseerd op de werkwijze van ISH, was het verwezenlijken van een droom.

Op 21 oktober 2010 verzorgen de dansers van W-ISH met de dansers van ISH in Arnhem een workshop aan jongeren in de leeftijd van 12 - 18 jaar. Urban, hiphop en Bollywood dans worden jongeren aangeleerd. Hierna geven ze een benefietvoorstelling, waarbij de opbrengst gaat naar een sloppenwijk in India en het voortbestaan van W-ISH. Deze activiteiten vinden plaats in de Schuytgraaf-Arnhem. W-ISH India bestaat uit zeer bijzonder getalenteerde dansers; zo is er bijvoorbeeld de jongen Anantha, die maar 1 been heeft, en de sterren van de hemel danst!

W-ISH India is in 2006 ontstaan tijdens een 4-jarige intensief residency/educatieproject van ISH in Bangelore (India), in samenwerking met Stichting Kinderpostzegels Nederland. In dit project hebben jongeren zowel op productioneel als artistiek vlak samengewerkt met professionals aan een voorstelling in de ISH-stijl. Hierbij hebben de W-ISHers veel geleerd op het gebied van professionaliteit, samenwerkingsvormen en zelfdiscipline.


---



Ingezonden persbericht