Ingezonden persbericht


Amsterdam, 19 oktober 2010

Royal Asscher sponsor van Lingerie New York
Juwelenhuis doneert geld en juwelen aan Seven Bar Foundation

Vorig jaar organiseerde de Seven Bar Foundation een spectaculaire lingeriemodeshow in Miami, waarbij maar liefst $180.000 werd ingezameld ten behoeve van micro-krediet voor vrouwen. Dit jaar vindt het evenement in New York plaats en dragen de elegante modellen naast high end lingerie, sprankelende juwelen van Royal Asscher.

De show kan live worden bijgewoond, ter plekke aan een VIP tafel of gewoon thuis achter de computer. Vorig jaar volgde maar liefst 1 miljoen unieke bezoekers show. Speciaal voor deze online bezoekers is er een unieke mogelijkheid om aankopen te doen: zij kunnen op elk moment een beeld van een van de 40 modellen freezen en meteen kopen wat ze draagt! Onder andere Crystal Renn, Veronica Webb en Elsa Benitez zullen morgen de catwalk betreden. Dit onder muzikale begeleiding van Q-Tip en Dj Michelle Rodriquez.

Royal Asscher en goede doelen
Royal Asscher is al 155 jaar een familiebedrijf, een trendzettende dynastie met een duidelijk doel voor ogen: de mooiste en meest bijzondere diamanten en juwelen fabriceren. De familie heeft ook een lange historie in filantropische projecten. Zo zet zij zich al lange tijd in voor het op etnische wijze verkrijgen van diamanten en edelstenen, en initieerden zij in 2008 het Stars of Africa project. Dit project, dat ook een bijzondere collectie juwelen omvat, heeft als doel de infrastructuur van Afrikaanse landen te verbeteren voor gezondheidszorg, educatie en zelfvoorzienende initiatieven. Mike Asscher, directeur van Royal Asscher, is zeer te spreken over de Seven Bar Foundation. "Hun doelstellingen sluiten aan bij ons Stars of Africa project. We worden voor veel initiatieven gevraagd, maar van de Seven Bar Foundation zijn we echt onder de indruk. Het feit dat ze tijdens de show van vorig jaar $180.000 hebben ingezameld en 2.233 vrouwen op weg hebben geholpen, is gewoon geweldig!"

Over Seven Bar Foundation
Het doel van de Seven Bar Foundation is arme vrouwen een micro-krediet te verstrekken voor het starten van een bedrijfje, zodat ze hun huidige situatie kunnen ontvluchten. De high end lingerie shows zijn voor de Seven Bar Foundation een platform om naast het genereren van inkomsten, bij zoveel mogelijk mensen een bewustzijn te creëren.

Facts
New York Lingerie vindt plaats op donderdag 21 oktober bij Cipriani 42nd St. De show is online te volgen en er kunnen online aankopen worden gedaan via: www.sevenbarfoundation.org Meer informatie over Royal Asscher: www.royalasscher.com

Noot voor de redactie (