Ingezonden persbericht


Software AG neemt Data Foundations over
voor procesgestuurd Master Data Management


* Software AG verbetert prestaties van bedrijfsprocessen met Master Data Management (MDM)


* Integratie tussen bedrijfsprocesbeheer en MDM vermindert complexiteit, biedt consistente gegevens en maximaliseert proceskwaliteit


* Klanten profiteren van toegang tot consistente real-time informatie voor snellere zakelijke beslissingen


* Eén versie van de waarheid, een belangrijke basis voor optimalisatie van strategische bedrijfsprocessen

Den Haag, 21 oktober 2010

Software AG neemt Data Foundations, Inc. over. Dit bedrijf is gevestigd in New Jersey, Verenigde Staten. Data Foundations is toonaangevend leverancier van Master Data Management (MDM). MDM wordt ingezet voor het optimaliseren van bedrijfsprestaties. Het biedt organisaties consistente en betrouwbare informatie van verschillende gegevensbronnen die zijn te gebruiken door nagenoeg elk systeem, Service-Oriented Architecture-applicatie (SOA) of geautomatiseerd bedrijfsproces. De beschikbaarheid van consistente data binnen de gehele organisatie maximaliseert de proceskwaliteit en maakt snellere en juiste zakelijke beslissingen door bedrijven en de publieke sector mogelijk. Organisaties met een eenduidige en betrouwbare kijk op bedrijfskritische data leggen hiermee een belangrijk fundament voor strategische bedrijfsoptimalisatie. Software AG koos voor Data Foundations om zijn webMethods-productportfolio uit te breiden. Dit portfolio sluit strategisch aan bij de belangrijkste sterke punten van de Data Foundations-oplossingen: gebruiksgemak, maximale klanttevredenheid, een focus op governance, naadloze integratiemogelijkheden en hoge transactievolumes.

Software AG ondersteunt bedrijven bij een procesgedreven aanpak van MDM, waarbij de investering in MDM gekoppeld wordt aan specifieke procesverbeterinitiatieven. Door deze aanpak zal MDM een belangrijke rol spelen in alle levenscycli van een proces. Met MDM en het ARIS Business Process Analysis platform van Software AG kunnen klanten belangrijke eisen van master data tijdens de procesmodelleerfase identificeren en definiëren. Tegelijkertijd kunnen klanten met de softwarepakketten webMethods, BPM (Business Process Management) en SOA MDM integreren in procesuitvoering en -integratie. Door een procesgedreven aanpak voor MDM stellen bedrijven het eigendom van master data veilig en creëren ze een belangrijk fundament voor optimalisatie van strategische bedrijfsprocessen.

'Procesgedreven MDM is een strategische uitbreiding van onze SOA- en BPM-oplossingen en een belangrijke stap in het bieden van complete expertise op het gebied van bedrijfsprocessen aan onze klanten. Zowel het optimaliseren van het zakelijke-beslissingsproces als het faciliteren van betere zakelijke beslissingen helpt organisaties om effectiever om te gaan met economische uitdagingen en veranderingen in de markt', zegt dr. Wolfram Jost, directielid en CTO van Software AG. 'Software AG ondersteunt zowel de CIO als het management bij zijn aanpak van alledaagse uitdagingen. Door MDM toe te voegen aan ons portfolio, laten we zien hoe IT een bedrijfsstrategie optimaal kan ondersteunen.'

Master Data Management biedt organisaties inzicht in, en toegang tot belangrijke bedrijfsgegevens, zoals klanten, producten, leveranciers en locatie, die anders misschien liggen opgeslagen in verschillende bedrijfsapplicaties. MDM voegt deze gegevens samen en synchroniseert ze, wat resulteert in continu verbeterde data. Deze data van hoge kwaliteit is vervolgens beschikbaar voor operationele en beslissingsondersteunende applicaties. Deze voor meerdere mensen toegankelijke datalaag resulteert in een flexibeler organisatie. Een organisatie die sneller kan reageren op veranderende bedrijfseisen en bedrijfsgebeurtenissen, zoals Mergers & Acquisitions (M&A), nieuwe productlijnen en veranderingen in de hiërarchie van de organisatie. Gebruikers kunnen veranderingen in master data doorvoeren zonder tijdrovende back-endaanpassingen en

-synchronisaties. Gevorderde zakelijke gebruikers kunnen veranderingen zelf doorvoeren met minimale support van de IT-afdeling. De 'change management'-mogelijkheden resulteren in een heldere audit trail en kennisopslag in de organisatie, wat een hogere efficiëntie tot gevolg heeft. Betere governance met auditmogelijkheden garandeert dat bedrijven voldoen aan regelgeving.

'We zijn verheugd over onze samenwerking met Software AG, een van de meest succesvolle en gerespecteerde bedrijven in de softwaresector', zegt Mathew Manathara, CEO van Data Foundations. 'De combinatie van onze innovatieve en toonaangevende MDM-productserie met de webMethods-suite van Software AG en zijn wereldwijde marktpositie, stelt ons in staat grotere waarde te bieden aan onze klanten en ons klantenbestand aanzienlijk uit te breiden.'

Data Foundations is gevestigd in New York City. Het bedrijf heeft ontwikkelvestigingen in India. OneData van Data Foundations is een krachtig en volwassen product dat zich in de praktijk heeft bewezen en voorziet in een groot aantal bedrijfsbehoeften, zoals multidomain Master Data Management, wereldwijd Reference Data Management, het opschonen en harmoniseren van productgegevens en de integratie van gegevens van klanten en derden. Data Foundations stond recentelijk nummer 1 in het MDM Vendor Ranking Report van The Information Difference, een analistenbureau dat is gespecialiseerd in MDM.

Een presentatie over de overname is te vinden op: www.softwareag.com/corporate/inv_rel/finpub/presentations.

####

Over IDS Scheer
IDS Scheer â¤* onderdeel van de Software AG Groep - is een toonaangevende leverancier vaan Business Process Management-software, -oplossingen en -services voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met het ARIS Platform for Process Excellence biedt het bedrijf een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle met betrekking tot bedrijfsprocessen. Hierdoor verbeteren bedrijven hun prestaties continu. De consultants van IDS Scheer maken gebruik van de ARIS Value Engineering-benadering (AVE). Daarmee dichten ze de kloof tussen bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en procescontrole.

Over Software AG
Software AG loopt wereldwijd voorop in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods. Het bedrijf is uniek in het leveren van complete en gebruiksvriendelijke Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten. Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro (IFRS, nog niet gecontroleerd) en telt meer dan 6.000 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd meer dan 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).




Ingezonden persbericht