Gemeente Lochem


College presenteert sluitende begroting 2011-2014

Gemeente Lochem borduurt verder op ingezet beleid

Het is het college van Burgemeester en wethouders gelukt om de gemeenteraad een sluitende begroting 2011-2014 aan te bieden. Het komend jaar wordt vooral een jaar van uitvoering; diverse activiteiten worden gedekt binnen bestaand budget en er wordt zeer beperkt geïnvesteerd in nieuw beleid.

In het collegeprogramma 'Samen ondernemend' heeft het college in hoofdlijnen aangegeven welke ambities en speerpunten de gemeente Lochem heeft voor de komende jaren. B&W vindt continuïteit van het ingezette beleid belangrijk. 'Juist in deze onzekere tijden is het zaak de bestendige lijnen uit het verleden vast te blijven houden. De ingezette koers, met een solide en degelijk financieel beleid, geeft ons voldoende vertrouwen om onze uitdagingen uit het collegeprogramma 2010-2014 aan te gaan', zegt wethouder Berend Jan Bussink van Financiën.

Volgend jaar keuzes voor ombuigingen
Uit deze eerste programmabegroting van het nieuwe college blijken de financiële gevolgen van de economische crisis. Ook de gemeente Lochem ontkomt niet aan ombuigingen; maatregelen en keuzes die geld opleveren om zo ook de komende jaren het huishoudboekje van de gemeente financieel gezond te houden. De begroting is zo opgesteld dat deze een goede basis is voor de gemeenteraad om komende jaren keuzes te maken voor de ombuigingsmaatregelen.

Belangrijke ontwikkelingen in begrotingsperiode 2011-2014 Tijdens de begrotingsperiode 2011-2014 spelen twee ontwikkelingen een belangrijke rol. Naast de ombuigingsmaatregelen (inclusief de kerntakendiscussie) zal de realisatie van de toekomstvisie voor de gemeente Lochem bepalend zijn voor de te maken keuzes voor de komende jaren. Deze ontwikkelingen kunnen aanleiding zijn om de nu gemaakte keuzes in de meerjarenprogramma-begroting 2011-2014 op onderdelen aan te passen of te herzien

Gemeentelijke belastingen voor 2011
Voor de inwoners van de gemeente Lochem verandert de lastendruk, behoudens de inflatiecorrectie van 2,25%, niet.

De gemeenteraad stelt in de vergadering van 8 november de begroting 2011-2014 vast.