Gemeente Wageningen

Persbericht

Gemeente Wageningen

Wageningen, 21 oktober 2010

Feest voor en door Wageningers
Startdocument viering 750 jaar stad in raadsvergadering

Het college van B&W heeft een startdocument opgesteld voor de activiteiten in het kader van het 750-jarig bestaan van de stad Wageningen. Hierin staan een overzicht van de financiën en de kaders waarbinnen de activiteiten moeten plaatsvinden. Ook stelt het college voor een brede werkgroep in te stellen. Deze werkgroep krijgt de taak initiatieven uit de stad te beoordelen en het college te adviseren over te verstrekken subsidies. Het startdocument wordt 29 november a.s. behandeld in de raadsvergadering.

Tegelijk met het startdocument vraagt het college de raad extra geld beschikbaar te stellen. Naast de reeds beschikbare ¤200.0000 wil het college ¤124.850 extra uittrekken voor de actiiviteiten. Daarnaast besteedt de gemeente in de periode van 2009 tot en met 2013 ¤271.000 aan interne projectbeegeleiding en -ondersteuning vanuit de gemeente.

Kaders raad
In het startdocument zijn de kaders uitgewerkt die waren vastgesteld in de themaraadsvergadering van 17 september 2009. Zo is het de bedoeling dat bestaande clubs en evenementen financiële steun kunnen krijgen voor speciale 750 jaar thema-activiteiten en moet het een feest voor en door Wageningers worden. Ook moet het feest bijdragen aan de binding tussen alle Wageningers en de viering moet de lokale economie en het toerisme stimuleren.

Extra geld
De gemeenteraad had het college daarnaast gevraagd een substantiële financiële bijdrage beschikbaar te stellen. Aan dit laatste verzoek is het college tegemoet gekomen door vrijgevallen middelen vanuit de Regio de Vallei ter beschikking te stellen en middelen uit de Economische Actiereserve voor de viering aan te wenden.


- einde persbericht -