Persbericht

Symantec lanceert nieuw encryptieaanbod met informatiebescherming en verbeterde functionaliteit ~ Symantec biedt met de release van nieuwe Endpoint Encryption-producten ondersteuning voor Symantec Data Loss Prevention-mogelijkheden en Intel® Anti-Theft-technologie ~

Utrecht - 21 oktober 2010 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt de uitbreiding aan van zijn reeks encryptieoplossingen met de lancering van PGP Whole Disk Encryption met ondersteuning voor Intel® Anti-Theft-technologie, Symantec Endpoint Encryption (SEE) Removable Storage Edition met geïntegreerde Symantec Data Loss Prevention-mogelijkheden, Symantec Endpoint Encryption Device Control en de nieuwste versie van Symantec Endpoint Encryption Full Disk Edition. Dit zijn componenten van Symantec's geïntegreerde encryptieplatform dat oplossingen bevat voor bescherming van data op devices, variërend van USB flash drives tot laptops en servers.

"Security-bedreigingen blijven zich evolueren en vertrouwelijke informatie verspreidt zich naar vele eindpunten. Symantec innoveert daarom om te voldoen aan de behoeften binnen de markt", zegt Bryan Gillson, senior director of product management, Symantec. "Het is Symantec's doel om effectieve en gemakkelijk te gebruiken producten voor informatiebescherming aan te bieden, die de beheermogelijkheden bevatten die nodig zijn om te voldoen aan de strenge privacy- en compliance-regels van vandaag de dag."

Verbeterde bescherming tegen diefstal van devices en data Symantec's integratie van Intel Anti-Theft Technology in PGP Whole Disk Encryption zal ervoor zorgen dat klanten hun devices en data kunnen beschermen om zo de diefstal van notebooks te ontmoedigen, systemen te beschermen tijdens transport en de kosten voor de ontmanteling van gedateerde hardware te verlagen. Intel's op hardware gebaseerde oplossing voor productbescherming en ontmoediging van diefstal is beschikbaar in de nieuwste notebooks met Intel® Core(TM) i3, Intel® Core(TM) i5, Intel® Core(TM) i7 of Intel® Core(TM) vPro(TM)-proccessors. Hierdoor kunnen netwerkbeheerders na diefstal of verlies op afstand functies uitschakelen op deze bedrijfs-devices. Wanneer een gestolen of verloren notebook wordt beheerd door PGP Universal Server, kan deze via lokale detectiemechanismen ontmanteld worden of door de beheerder via een 'poison pill'. Wanneer het systeem is hersteld kan de notebook weer gereactiveerd worden.

"Volgens het Ponemon Institute zijn de belangrijkste redenen voor datalekken het verlies of diefstal van mobile devices. De gemiddelde kosten van een datalek zijn in de Verenigde Staten meer dan $6,75 miljoen en wereldwijd ongeveer $3,4 miljoen (1)", zegt Anand Pashupathy, general manager of Anti-Theft Services, Intel Corp. "PGP Whole Disk Encryption met Intel® Anti-Theft Technology combineert de beste attributen van software en hardware en levert bedrijven zo een robuuste oplossing voor hulp bij mobiliteit."

Verbeterde endpoint-prestaties
PGP Whole Disk Encryption levert ook verbeterde prestaties door ondersteuning voor Intel® AES-NI-technologie, beschikbaar in Intel Core i5 en i7-processors. De AES-NI-instructiereeks is ontworpen om cryptografische handelingen te versnellen. Het vermindert daarnaast de tijd die nodig is voor de encryptie van een laptop tot 40% (2) terwijl de doorvoersnelheid op solid state drives (SSD's) toeneemt.

Uitgebreide verwijderbare media en device controles Symantec Endpoint Encryption Device Control beheert het gebruik van draagbare opslag-devices en media-drives. Dit gebeurt door het bieden van safeguards, zoals het monitoren van het gebruik van de devices en file transfer-activiteiten, controleren van toegang tot poorten, devices en draadloze netwerken en het beperken van de mogelijkheden van de gebruikers om beschermde informatie te kopiëren.

Symantec Endpoint Encryption Removable Storage Edition zal geïntegreerd worden in Symantec Data Loss Prevention for Endpoint. Hierdoor is er een controle mogelijk die rekening houdt met de inhoud en controleert welke informatie gekopieerd mag worden naar verwijderbare opslag-devices en hoe encryptie wordt toegepast.

Nieuwe ondersteunende client-systemen
Symantec biedt een reeks aan encryptieoplossingen voor organisaties van elke omvang die hun informatie willen beschermen tegen datalekken. De organisatie heeft de introductie gepland van een nieuwe versie van Symantec Endpoint Encryption Full Disk Edition met ondersteuning voor Mac OS® X. De beschikbaarheid is gepland als toevoeging op de eerder geïntroduceerde Mac-versies van PGP Whole Disk Encryption. Symantec's endpoint encryptieaanbod is ontworpen voor ondersteuning van een brede reeks van platformen, inclusief Windows, Mac OS X, Ubuntu en Red Hat Linux, Windows Mobile en BlackBerry.

Prijs en beschikbaarheid
De beschikbaarheid van PGP Whole Disk Encryption met ondersteuning voor Intel Anti-Theft Technology versie 2.0 is gepland in de winter van 2011. Dit is onderhevig aan de goedkeuring van de U.S. trade compliance. De beschikbaarheid van Symantec Endpoint Encryption Device Control, Symantec Endpoint Encryption Removable Storage Edition en Symantec Endpoint Encryption Full Disk met ondersteuning voor Mac OS X is gepland in de winter van 2011. Kijk voor meer informatie op http://go.symantec.com/encryption.

Interne benchmark uitgevoerd met HD Tune Pro 3.5 waarbij de gemiddelde leessnelheid is gemeten met en zonder AES-NI optimization. Er is gebruik gemaakt van een systeem met een Intel SSD SA2MH80G hard drive, Quad 2.4 GHz processor, 1GB RAM, draaiend op Windows XP SP3. Resultaten kunnen variëren gebaseerd op hardware en software configuraties.

2 Bron: 2009 Annual Study­Global Cost of a Data Breach, januari 2010, Ponemon Institute.

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

###