Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 oktober 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Frontale aanrijding

De Lutte

Woensdag 20 oktober vond omstreeks 14.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Bentheimerstraat / Tankenbergweg. Een 43-jarige man uit Genemuiden kwam vanuit de richting Oldenzaal en wilde links afslaan richting de Tankenbergweg. Hierbij zag hij een 40-jarige automobilist uit De Lutte uit het hoofd, die vanuit tegenovergestelde richting op de Bentheimerstraat reed. Een frontale aanrijding was het gevolg. De 40-jarige automobilist is ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen aan zijn verwondingen. (2010095119)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede heeft 20 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn vriendin. (2010094961)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietsendief aangehouden

Enschede

Donderdagmorgen 21 oktober is omstreeks 02.30 uur een fietsendief aangehouden op de Lipperkerkstraat in Enschede. Agenten zagen de 19-jarige Enschedeër lopen met een fiets op de nek. Toen de man de agenten zag, zette hij de fiets weg en liep verder. De agenten hebben de man op de Lipperkerkstraat aangehouden voor diefstal van de fiets. De fiets is vermoedelijk weggenomen uit het centrum of van de Hoge Bothofstraat. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (2010095171)

Aanrijding letsel

Enschede

Woensdag 20 oktober raakte een 17-jarige fietsster gewond bij een aanrijding op de Gronausestraat in Enschede.

Omstreeks 13.00 uur reed een 62-jarige Hengeloër als bestuurder van een taxibus op de Gronausestraat, komende uit de richting van de Slotzichtweg. Net voorbij de Oostveenweg remde hij af, om zijn bus langs het trottoir tot stilstand te brengen om kinderen uit te laten stappen. Toen hij indraaide, hoorde hij plotseling een klap. Vervolgens zag hij dat hij in aanrijding was gekomen met een 17-jarige fietsster uit Enschede. Het is niet duidelijk hoe de aanrijding heeft kunnen ontstaan. Het 17-jarige meisje is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010095034)

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Hengelo

Een 23-jarige Hengeloër raakte woensdagavond 20 oktober zijn rijbewijs kwijt, nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten.

Agenten zagen iets voor middernacht een auto rijden op de Twekkelerweg in Hengelo. De auto viel op omdat de bestuurder met hoge snelheid reed. De agenten hielden de automobilist staande om de bestuurder te controleren. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat de bestuurder, een 23-jarige Hengeloër, onder invloed van alcohol achter het stuur zat, namen zij hem mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse ruim 1,2 promille uit. Omdat de Hengeloër beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010095163)

---- --