Getronics

KPN en Getronics ondertekenen gedragscode energieverbruik

KPN en Getronics maken bekend dat ze onlangs tijdens een officiële bijeenkomst onder leiding van Eurocommissaris Mw Neelie Kroes, samen met andere telecomoperators en ICT-toeleveranciers, een gedragscode hebben ondertekend inzake de reductie van het energieverbruik van telecomapparatuur en datacenters.

Deze vrijwillige toezegging door de ICT-industrie moet gaan resulteren in een jaarlijkse besparing van 25TWh in Europa voor breedbandgebruik en datacenters. Deze besparing zorgt er niet alleen voor dat Europa haar klimaatdoelstelling haalt, maar betekent ook een aanzienlijk voordeel voor de consument die een aanzienlijk deel van de ICT energieconsumptie voor haar rekening neemt.

Verantwoord energieverbruik en groene ICT zijn enkele belangrijke pijlers van het duurzaamheidsbeleid van KPN en Getronics. Door middel van verantwoorde omgang met energie en het realiseren van energiebesparing in het netwerk en datacenters, wil KPN een bijdrage leveren aan de aanpak van het klimaatprobleem. Het is KPN's doelstelling om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Dat de verantwoorde omgang met energie succesvol is, blijkt uit het feit KPN in juni 2010 verantwoordelijk was voor de grootste daling in CO2-uitstoot in Nederland van 27,9 procent.

KPN heeft in het afgelopen jaar berekend wat het effect is van energiezuinige apparatuur voor klanten. Door het inzetten van een vernieuwd ADSL-modem bij klanten is in 2010 al het equivalent van gebruik van 1500 huishoudens bespaard. Vanaf eind 2010 gebruikt KPN alleen nog maar groene stroom. Op dit moment is dat al 75 procent. De volgende stap is een verdere energiebesparing te realiseren bij onze klanten waaraan deze gedragscode en onze Green ICT-diensten een belangrijke bijdrage leveren.