Ingezonden persbericht


21 -10-2010

PIVA klaar voor de toekomst

Na twee jaar intensieve verbouwingen, kunnen de leerlingen bakkerij aan het Provinciaal Instituut PIVA vanaf dit jaar aan de slag in vijftien ruime, modern ingerichte praktijklokalen.

In de sector gelden steeds strenger wordende hygiënenormen, waaraan ook PIVA als opleidingsinstituut aan moet voldoen. Dankzij de nieuwe koel- en vriescellen is de school nu weer helemaal mee en kunnen al de geldende normen ook nadrukkelijk in de lessen worden behandeld. Alle praktijklokalen werden voorzien van een luchtzuiveringssysteem. De provincie kocht ook twee nieuwe bloemsilo's met bijhorende weegbunkers en 5 nieuwe ovens. De leerlingen van de eerste graad kunnen in twee lokalen rond de gasvuren staan, zodat ze de toelichting van de leerkracht van zeer kortbij kunnen volgen.

Omwille van de frequente demonstraties die gegeven worden op PIVA was er nood aan een aangepast auditorium, met alle moderne multimedia. En ook de slagerij kent een vernieuwing
De slagerijwinkel is ook volledig gerenoveerd en wordt dit schooljaar voor het eerst in gebruik genomen. In deze winkel kunnen de leerlingen in een waarheidsgetrouwe omgeving de bediening van klanten inoefenen. Voor dit toekomstgericht project werden kosten noch moeite gespaard. Al deze renovaties, investeringen, een jaar na jaar stijgend aantal leerlingen, en een groot aantal nieuwe leerkrachten verzekeren de toekomst in de bakkerij- en slagerijsector.

Praktische info
wanneer:
de pers wordt van harte uitgenodigd op de officiële opening op woensdag 27 oktober om 14.00 u. waar:
Provinciaal Instituut PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen foto's
foto's van onze vernieuwde lokalen staan op ftp://ftps.provant.be/PIVA/ - gebruiker en wachtwoord 'Pers'

Programma
14.00 u.
Opening vernieuwde bakkerijafdeling en slagerijwinkel 14.15 u.-16.30 u.
Demo's in de vernieuwde bakkerijafdeling
17.00 u.
Toespraak door gedeputeerde Inga Verhaert
17.15 u.
Persvoorstelling van het nieuwe bakboek 'De klassiekers'