Vakbeurs Energie voorzag in energiebesparingsbehoefte bedrijven

Publicatiedatum: 21-10-2010

Het besparen van Energie en meer bewust omgaan met de energievraag binnen een bedrijf zijn onderwerpen die leven. De toegenomen aandacht voor de vakbeurs Energie, 12 tot en met 14 oktober 2010 in Brabanthallen 's-Hertogenbosch, bewijst dit. De zesde editie van de beurs had als thema 'minder energie en meer rendement'. Project manager Heleen van der Meer ziet dat de aandacht nog steeds groeit. "Duurzaamheid is steeds meer een integraal onderdeel van onze samenleving. Zowel bedrijven als overheden worstelen ermee. Er is veel te bereiken, onder andere kostenbesparingen, als kritisch wordt gekeken naar de energievraag. De vakbeurs Energie stelde bezoekers in staat om nieuwe technieken, technologieën en regels te leren kennen."

De vakbeurs Energie is over drie dagen door 10.139 mensen bezocht. Dit is 38% meer dan de voorgaande editie. Een deel van het succes is te danken aan het feit dat de vakbeurzen Milieu en Surface gelijktijdig plaats vonden. Van de bezoekers is 49% eind- of medebeslisser binnen hun bedrijf en is 36% adviseur op het gebied van energie. De meeste aandacht ging uit naar ontwikkelingen in duurzame energie (74%), verbruiksbesparende maatregelen voor gebouwen (50%) en energie management (32%). 84% van de bezoekers vindt vakbeurzen een belangrijke informatiebron.

Ontwikkelingen in energiebesparingen
Van der Meer ziet dat slim omgaan met de energiebehoefte van een bedrijf hoog op de agenda staat en steeds belangrijker is. "Het bewijs hiervoor wordt geleverd door het grote aantal eerste keer bezoekers van Energie, 63%, en het aantal mensen dat zegt volgend jaar weer te komen, 88%. Vanuit de overheid worden ook steeds scherpere klimaatdoelstellingen neergezet. Dit moet echter niet de voornaamste reden zijn voor bedrijven om kritisch te blijven kijken naar de eigen energievraag. De mogelijkheden voor kostenbesparingen nemen toe met de ontwikkeling van nieuwe technologieën. De markt staat namelijk nog in de kinderschoenen en er zijn veel ondernemers met dit vraagstuk bezig. Met de organisatie van de vakbeurs Energie willen wij het platform blijven voor bedrijven bij wie deze vraag speelt."

Meer informatie Energie
De vakbeurs Energie wordt georganiseerd door VNU Exhibitions en F&B - specialisten in energie en milieu. De volgende editie van Energie vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober 2011 in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Meer informatie: www.energievakbeurs.nl

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie,