Ingezonden persbericht


DROGISTEN LEIDER DM-DROGERIE KIEST CHEP PALLETS

DM-Drogerie Markt, marktleider in de Oostenrijkse drogisterijbranche, gaat de diensten van CHEP gebruiken om producten te distribueren tussen de eigen distributiecentra en stimuleert het gebruik van CHEP pallets bij zijn leveranciers.

DM is het meest recente bedrijf in Centraal Europa dat pallets van CHEP gebruikt en aanbeveelt, wegens de verhoogde efficiëntie en de kostenbesparing die gegenereerd worden in de volledige supply chain in vergelijking met alternatieven zoals het systeem voor uitwisseling van wit houten pallets.

DM Inbound Logistics Manager, Elmar Riepl, verduidelijkt: "Wit houten pallet uitwisseling is ingewikkeld en moeilijk te beheren. Bovendien is de kwaliteit van witte pallets doorgaans minder goed daar ze talloze keren gebruikt worden in zeer uiteenlopende sectoren zonder onderhoud of reparaties. We zijn van oordeel dat het poolingsysteem van CHEP een betere oplossing biedt. Vandaag komt nagenoeg 10% van onze producten binnen op CHEP. Er is dus nog een aanzienlijk potentieel om in de volledige supply chain kosten te besparen."

De complexe logistieke operaties van DM zijn opgedeeld in twee hoofdgebieden: Duitsland en Oostenrijk, die samenwerken maar onafhankelijk blijven. Het Oostenrijkse distributiecentrum is gevestigd in Enns, in het meest oostelijke gedeelte van Opper-Oostenrijk. Dit distributiecentrum van 25.000 m² beschikt over een opslagcapaciteit voor 10,000 pallets. Het levert producten aan vestigingen die tussen de 10 en 400 km verwijderd zijn, met inbegrip van 355 DM winkels in Oostenrijk, en kleinere distributiecentra en winkels in landen als Bulgarije, Roemenië, Servië, Slovenië, Kroatië, Slowakije en de Tsjechische Republiek .

DM Inbound Logistics Team Leidster, Petra Hackl, zei dat tal van leveranciers in de afgelopen maanden zijn overgestapt op pallet pooling. "Zo hoeven ze niet langer te investeren in wit houten pallets," aldus mevrouw Hackl. "We huren ook CHEP pallets voor leveringen aan de eigen distributiecentra. Door over te schakelen op CHEP, realiseren we aanzienlijke kostenbesparingen en blijven we trouw aan één van onze doelstellingen: het reduceren van afval".

Christophe Loiseau, Senior Vice President Western Europe & Automotive bij CHEP, voegt hieraan toe: "DM was op zoek naar een alternatief voor het systeem van palletuitwisseling waarbij de operationele efficiëntie toeneemt, de kosten worden gereduceerd en dit alles op een milieuvriendelijke wijze. Onze maatwerk oplossing was een succes voor het bedrijf en we zijn zeer er trots op met DM-Drogerie Markt samen te werken."

Over DM-Drogerie Markt
DM-Drogerie Markt is de tweede grootste drogisterij-keten in Duitsland, met meer dan 2.000 verkooppunten in 11 landen en een omzet van ruim ¤ 5,2 miljard. In de afgelopen tien jaar kende DM een zeer sterke groei in Hongarije, de Tsjechische Republiek, Slowakije, Slovenië en Kroatië. Deze groeitrends zou zich in de komende jaren moeten doorzetten in andere aankomende landen.
Het bedrijf is het afgelopen boekjaar (30-9-2010) gegroeid met 11,6%. Sinds de oprichting in 1973 is het bedrijf trouw gebleven aan zijn focus ­ zijn klanten, partners en medewerkers. Ga voor meer informatie over DM naar: www.dm-drogeriemarkt.at

Over CHEP
CHEP is wereldwijd toonaangevend op het gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van zijn diensten. Met ruim 7.500 werknemers biedt het support aan meer dan 500.000 klanten in 45 landen. Door de combinatie van hoogwaardige technologie en meer dan 300 miljoen pallets en containers, biedt CHEP zijn klanten een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke en duurzame logistieke oplossing. CHEP zet zich in om zaken te doen op een duurzame wijze, met maximale aandacht voor de veiligheid van klanten en consumenten en de bescherming van het milieu. CHEP bedient klanten in sectoren als consumentengoederen, verse producten, drank en automobielindustrie. CHEP werkt wereldwijd samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford en General Motors. Ga voor meer informatie naar: www.chep.com




Ingezonden persbericht